Beauty

Winkelen bij de drogist in Duitsland

drogist duitsland dm drogerie

Woon je vlakbij de Duitse grens? Of ben je van plan die kant eens op te gaan om een dagje te shoppen? Sla dan zeker de drogist niet over! Wij vertellen je waarom een bezoekje aan een Duitse drogist absoluut de moeite waard is.

Mega-drogist

In Nederland heb je best grote drogisterijen, maar in Duitsland zijn ze nog een flinke slag groter. Zeker onze favoriet, DM Drogerie, heeft lekker grote filialen, waar je met een winkelwagentje rond kunt rijden zonder ergens klem te komen zitten. Het lijken wel kleine supermarkten, heerlijk. Wij gingen dit keer naar het filiaal in Kleve, vlak over de grens, maar er zijn filialen in nog veel meer grenssteden te vinden.

Het assortiment is ook vele malen groter dan in Nederland, van veel merken (waaronder tal van merken die niet in Nederland te koop zijn) zijn veel meer producten te koop dan we in Nederland gewend zijn. Veel meer keuze dus, en veel meer ruimte: belangrijke redenen om even de grens over te gaan. Maar de beste reden moet nog komen…

drogist duitsland haarverf goedkoop

Lage prijzen!

De prijzen voor drogisterij-artikelen liggen in Duitsland vele malen lager dan in Nederland. Haarkleuringen zijn van die producten waar je dat goed aan kunt zien. Wij kochten er vier, in prijs oplopend van €2,95 tot €4,95. En nee, dat waren geen aanbiedingen, maar gewoon de vaste prijzen. Zeker als je regelmatig je haar kleurt kan het dus behoorlijk lonen om de verf voortaan in Duitsland in te slaan.

drogist duitsland dm drogerie bad goedkoop

Die lage prijzen zie je ook terug in bijvoorbeeld badproducten. Ook daarin is de keuze in Duitsland vele malen groter, en de prijzen veel lager. Die hele grote groene fles bijvoorbeeld, Herbacin Wellnessbad met de geur van dennenbomen, kost maar €2,95. Nog goedkoper zijn de kruidenbaden van Balea, die kosten maar €0,95 en ruiken echt heerlijk.

Ook merken die we in Nederland kennen zijn in Duitsland vaak goedkoper. Kneipp bijvoorbeeld. Het waren deels aanbiedingen, maar de twee producten die je op deze foto ziet kochten we voor €2,75 en €1,95. Zo voordelig hebben we Kneipp in Nederland nog nooit gevonden.

drogist duitsland dm drogerie P2 essence catrice manhattan

Populaire make-up merken

Ook voor make-up kun je bij DM Drogerie goed je slag gaan. De merken Catrice en essence hebben er veel ruimte, waardoor je altijd het hele assortiment aantreft, maar je vindt er ook merken die je in Nederland niet of nauwelijks kunt krijgen. Zo zijn wij dol op p2 Cosmetics, een betaalbaar, uitgebreid make-up merk dat je qua prijs kunt vergelijken met essence en Catrice. In Duitsland volop te koop!

drogist duitsland dm drogerie balea alverde

Eigen merken

De laatste reden dat wij zo dol zijn op de DM drogist is het grote aanbod van eigen merk producten. Deze zijn vaak nog goedkoper dan de bekende merken, en echt uitstekend van kwaliteit. Alverde en Balea zijn bij ons favoriet, waarbij we zeker bij het natuurlijke, veganistische merk Alverde ons iedere keer verbaast met zijn lage prijzen. Die heerlijke ‘Körperbutter’, ofwel bodybutter, is helemaal natuurlijk en kost maar €2,95. Kom daar in Nederland maar eens om…

Wij zijn kortom fan van de Duitse drogist, en gaan minimaal 1 keer per jaar de grens over om flink in te slaan. Ga jij binnenkort ook? Neem dan goed de tijd, en reserveer minimaal een uur om het hele assortiment rustig te kunnen bekijken. Of check vooraf de site van DM Drogerie, waar je in de online shop (bezorgt helaas niet in Nederland) heel veel producten alvast kunt bekijken. Kun je alvast een boodschappenlijstje maken!