Beauty Getest

Nieuw in Nederland: Cattier-Paris

Biologisch is hot, niet alleen als het gaat om voedig, maar zeker ook op het gebied van cosmetica. In Frankrijk is Cattier-Paris al jarenlang bekend om zijn biologische cosmeticaproducten, en nu kunnen we ook in Nederland van dit merk genieten.

De producten van Cattier-Paris zijn op dier- en milieuvriendelijke wijze vervaardigd worden en zijn vrij van pesticiden en vage chemische toevoegingen. Eerlijke producten dus, die vanaf nu te koop zijn bij verschillende Nederlandse winkels (natuurvoedingswinkels, Gezond & Wel en een aantal Dio-drogisten dat werkt met het Madelief concept, en op www.cattier-paris.nl). Het assortiment is direct bij de introductie al lekker breed, wij bekeken een aantal producten.

Of je nu op zoek bent naar een geurtje of tandpasta, douchegel of shampoo, masker of gezichtscrème, Cattier-Paris heeft het. De drie producten die wij bekeken geven een aardige indruk van wat Cattier-Paris te bieden heeft. Zo is er de Verzorgende Douchegel Roze Klei Palmarosa. Je hoeft niet bang te zijn (waren wij wel een beetje…) dat je jezelf hiermee in een flinke roze kleilaag zet, het product voelt gewoon als een gewone douchegel aan. Wel als een heerlijk geurende trouwens, iets wat chemische varianten lang niet altijd zo goed voor elkaar krijgen.

Ook van de gezichtsverzorgingsproducten zijn we onder de indruk. Het serum Sève Florale is een lekkere boost voor je huid, zéér zuinig in gebruik. Je voelt je huid werkelijk tot leven komen na het aanbrengen, het serum naar binnen ‘slurpen’ en direct heerlijk zacht worden. Ook dit product heeft weer een heerlijke, natuurlijke geur. De vochtinbrengende dagcrème Secret Botanique is een perfect product voor iedere dag, waar ook een gevoelige huid prima op reageert.

Fijn, dat de Nederlandse markt zo’n groot, biologisch merk rijker is. Een welkome aanvulling, die wij met gejuich ontvangen.