Beauty

Essence Pure Nude Make-up en Concealer

essence Pure Nude

Het najaar brengt weer een hoop fijne, betaalbare producten van essence naar de winkels, waaronder een aantal om de perfecte basis te creëren. Wij bekijken de Pure Nude producten.

essence Pure Nude

De beste foundations zijn degenen die je niet voelt zitten. Niks erger dan een foundation die je gezicht laat aanvoelen alsof er een dikke laag op zit, die in het ergste geval ook nog eens plakkerig en broeierig is.

De nieuwe, dunne Pure Nude foundation van essence verdeelt zich makkelijk over je huid, en laat absoluut geen dikke laag achter. ‘Versmelten’, noemen ze dat in reclames zo mooi, en dat is precies wat deze foundation doet. Fijn!

De dekking is aardig, niet super sterk, maar dat past ook niet bij dit type foundation. Om deze reden zijn er ook maar drie tinten verkrijgbaar, die (zeker als je de foundation dun aanbrengt) prima bij de meeste huidtinten passen.

essence Pure Nude

Camoufleren

Vaak is het gebruik van zo’n licht dekkende foundation genoeg om je huid egaal en zacht te maken. Voor de momenten dat rode vlekjes of donkere kringen niet genoeg gedekt worden door de foundation is het goed om een concealer in huis te hebben. De dekking hiervan is vele malen hoger dan bij een foundation, waardoor oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In de Pure Nude lijn vind je een concealer (eveneens in drie tinten) in potloodvorm. Handig om mee te nemen, makkelijk in gebruik. Voor het iets stevigere werk, of wanneer je het lastig vindt de juiste tint concealer te vinden, kunnen we de Camouflage Cream Concealer van essence aanraden. In dit doosje worden twee tinten gecombineerd, die je natuurlijk ook nog eens kunt mengen, zodat je altijd de juiste tint te pakken hebt. Zo kun je bijvoorbeeld donkere kringen onder je ogen met de wat lichtere tint te lijf gaan, terwijl je voor rode vlekjes op je wangen (waar de huid vaak net een tintje donkerder is) de andere tint gebruikt.

Spotgoedkoop

We kunnen er nog steeds bijna niet over uit hoe goedkoop de producten van essence zijn. De Pure Nude foundation kost €3,89, de Pure Nude Concealer €2,59 en ook de Camouflage Cream Concealer €2,59. En dat terwijl de kwaliteit echt dik in orde is. Hou je van make-up, en koop je graag vaak wat nieuws, dan is dit jouw merk.