Beauty Favourites Getest

Beauty Line beautytools

Je kunt de duurste make-up kopen, maar gebruik je niet de juiste ’tools’ om deze producten aan te brengen, behaal je zeker niet het effect dat je voor ogen had. Kwasten en penselen zijn voor veel vrouwen nog een ondergeschoven kindje, maar gelukkig zien we steeds meer fabrikanten goede en betaalbare tools op de markt brengen. Zoals Beauty Line, die een kwalitatief goede lijn op de markt bracht. Wij bekeken een aantal van deze tools.

De schuine blusherkwast (7,99 euro) van natuurlijke haren had iets compacter mogen zijn, de haren waaieren wat uit. Wil je je blush heel netjes aanbrengen kan dit lastig zijn, maar ben je meer van het nonchalante werk is deze kwast ideaal.

Het schuine penseel voor oogschaduw (4,99 euro) is vooral goed geschikt om vochtig te gebruiken. Even nat maken, over de oogschaduw in een doosje gaan, en je brengt zo een keurig lijntje boven je wimper aan, als ware het een eyeliner. Oogschaduw wordt intenser van kleur als deze nat wordt aangebracht, en daarmee vaak perfect om accenten te leggen, wat met dit penseel heel goed lukt.

Oogschaduw breng je makkelijk aan met de set dubbelzijdige applicators (4,99 euro), de bekende sponsjes die je ook bij oogschaduws in de verpakking aantreft. Met deze verpakking van 5 stuks kun je even vooruit: de applicators zijn aan beide zijden voorzien van een ‘sponsje’, dat ook nog eens aan 2 kanten te gebruiken is. Vier kanten per applicator dus! Het is goed om deze regelmatig te vervangen, je zult zien dat je oogschaduw een stuk mooier zit wanneer je hem aanbrengt met een frisse applicator.

Het favoriete stuk ‘gereedschap’ uit deze lijn dat wij getest hebben is de Smudger (4,99 euro), een stevig, rubberachtig ‘bolletje’, waarmee je heel goed oogschaduw en oogpotlood vervaagt en mengt. Een instrument dat in veel kwastensets ontbreekt, en dat bij veel vrouwen ook niet bovenaan staat als ze losse kwasten aanschaffen. Toch doen, want deze smudger werkt een stuk preciezer en netter dan je vingers, waar je waarschijnlijk normaal mee aan het vegen bent.

Wil je alle kwasten en penselen uit deze lijn kopen, 14 stuks in totaal, dan is dat best een investering. De lijn is door het gebruik van geitenhaar, ponyhaar en stevige foam echter goed van kwaliteit, en gaat daardoor niet alleen jaren mee, de tools zorgen er ook nog eens voor dat je kostbare make-up veel beter tot zijn recht komt. Best de investering waard dus, als je het ons vraagt. En daarna natuurlijk netjes ermee omgaan, en 1 keer per week voorzichtig wassen met milde shampoo!