Advertorial

Wake up the town

Zodra de dagen korter worden hebben wij flink wat last met wakker worden. In één keer van een donkere kamer naar een snerpende wekker en fel lamplicht: auw!. Het is niet voor niks dat de Philips Wake-up Light dan ook zeer populair is, deze lamp bootst de zonsopgang na, en  laat je geleidelijk uit je slaap ontwaken. Onze biologische klok is er tenslotte op ingesteld om te ontwaken bij het opkomen van de zon. Door dit effect na te bootsen zul je dus een stuk relaxter en wakkerder aan de dag beginnen dan wanneer je plotseling vanuit de duisternis in het volle licht staat.

Deze winter voert Philips een experiment uit: zal hun Wake-up Light ook bewoners van Longyearbyen (Spitsbergen), waar de komende 4 maanden totaal geen zon wordt verwacht, op deze manier wat licht in hun leven geven? Helpt de Wake-up Light hen toch een dag-nachtritme in stand te houden en ’s ochtends helpen op een natuurlijke manier te ontwaken? Philips is benieuwd, en wij ook!

Leuk is dat dit experiment te volgen is op philips.nl/wakeup, waar ook een aantal bewoners aan je wordt voorgesteld. Wat zijn hun verwachtingen van de Wake-up Light, en hoe zal het hen de komende maanden vergaan? Wordt het opstaan gemakkelijker, zijn ze minder moe dan ze normaal zijn in deze tijd van het jaar? We kunnen het allemaal op de voet volgen. Op de Facebook pagina komen de bewoners trouwens ook aan het woord en kun je, heel leuk, berichtjes voor hen achterlaten. Tenslotte kun je via dit filmpje ook alvast wat beelden bekijken en zelf de bewoners aan het woord horen.