wonen

Welke foto hang jij aan de muur? (+KORTING!)

Heb jij ook een enorme verzameling foto’s, maar doe je er niks mee? Zonde!

Meer foto’s, minder kijken

Weet je nog, vroeger? Je ouders hielden vast en zeker fotoalbums bij. Van belangrijke momenten, zoals verjaardagen en feestdagen. En van vakanties natuurlijk! Het was nog de tijd van de fotorolletjes, toen vakantie niet alleen bestond uit voorpret en de vakantie zelf, maar ook uit napret. Want hoe leuk was het om na de vakantie je fotorolletjes in te leveren in de winkel, en een paar dagen (of paar uur) later te zien wat je ook al weer had gefotografeerd? Hopen dat de foto’s er net zo mooi uitzagen als in het echt, en dat je broertje toen je even niet oplette stiekem twee vingers opstak achter je hoofd…

De beste foto’s belandden steevast in een album, dat je daarna nog regelmatig doorkeek. Liet zien aan vrienden en familie, en waarvan je de mooiste exemplaren liet bijbestellen om in een lijstje neer te zetten.

Alles op de harde schijf of de telefoon

Goed, die tijden zijn dus veranderd. Foto’s maken we steeds vaker met onze telefoon, een camera gaat vaak al niet eens meer mee op vakantie. En nu we niet meer per rolletje en per afdruk hoeven te betalen, maken we ook veel meer foto’s dan vroeger. Honderden per dag, ondertussen op het schermpje in de gaten houdend of het perfecte plaatje er tussen zit.

Leuk, en handig toch? Zeker. Maar heel eerlijk gezegd missen wij het fotoalbum. Want op een of andere manier is scrollen op je telefoon een stuk minder knus dan bladeren door een fotoalbum. En nu je je foto’s altijd bij de hand hebt op je telefoon, is de drang om ze in een lijstje in je kamer te zetten ook opeens veel minder aanwezig.

Groot aan de muur!

Gelukkig komen er steeds meer mogelijkheden om tóch volop van je favoriete foto’s te genieten. Een aantal jaar geleden deed de foto op canvas zijn intrede, en inmiddels kun je uit steeds meer materialen kiezen om je mooiste foto’s op af te drukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een foto op plexiglas: super strak en met een glossy afwerking. Vinden wij het mooist bij een foto met intense kleuren, liefst in een vrij strak interieur. De foto is op die manier een stralend middelpunt in je kamer.

Zelf kozen we onlangs voor een foto op hout. Deze heeft een matte finish, die wij mooi vonden passen bij onze favoriete foto van een prachtig herfstbos. Natuurfoto’s doen het als je het ons vraagt het best als je ze afdrukt op een natuurlijke materiaalsoort! Er is gebruik gemaakt van lichtgewicht hout, zodat je het resultaat makkelijk aan je muur kunt hangen. Ook is er een (matte) beschermlaag over de foto aangebracht, die ervoor zorgt dat je eventuele vingerafdrukken en stof makkelijk kunt verwijderen.

Korting!

Wij lieten onze foto afdrukken bij BesteCanvas.nl, waar je vrijwel alle denkbare beelddragers kunt vinden om jouw foto op af te laten drukken. En we mogen jou korting geven als jij ons voorbeeld wilt volgen!. Speciaal voor de lezers van Lifestylelog heeft BesteCanvas.nl een kortingscode gemaakt: LIFESTYLELOG. Deze code is geldig voor deze drie grote canvasafdrukken: 60×40 cm (verkoopprijs: €42.90), 75×50 cm (verkoopprijs: €49.90) of 80×60 cm (verkoopprijs: €64.90. In plaats van de genoemde verkoopprijzen koop je deze met de kortingscode voor slechts €22 per stuk. De code is geldig tot 31-12-2017. Leuk om een mooie wanddecoratie te maken en cadeau te doen tijdens de feestdagen!