Interieur wonen

Een grote foto aan de muur hoeft niet duur te zijn

Foto op karton

Mooi hè, zo’n hele grote foto aan de muur van de woonkamer. Misschien zie je in gedachten je favoriete vakantiefoto er al hangen, of heb je een mooie foto van je kind of je gezin in je hoofd. Jammer is het wel dat deze al snel zo prijzig zijn. Zeker als je wilt gaan voor een behoorlijk groot formaat, moet je er al snel aardig wat voor neertellen. Toch is dat niet altijd waar. Door te kiezen voor een foto op karton kun je een heel stuk goedkoper uit zijn.

Wat doe jij met je foto’s?

We moesten er allemaal een beetje aan wennen, foto’s die plotseling digitaal en niet meer op een rolletje werden genomen. Waar we een fotorolletje na een vakantie altijd vol spanning lieten ontwikkelen en afdrukken, dit was het moment om te zien of alle foto’s wel gelukt waren, was dat met digitale foto’s heel anders. We maakten er gerust honderden, en wisten direct of zij net zo mooi waren als hoe we ze in ons hoofd hadden. Niet gelukt? Dan maak je er gewoon nog een paar!

Veel mensen deden of doen vervolgens helaas niet meer zoveel met hun foto’s. Waar van de afgedrukte foto’s van een fotorolletje vaak een mooi album werd gemaakt, belanden digitale foto’s vaak ergens op een harde schijf of geheugenkaartje. Zonde eigenlijk! Want je kan er ontzettend veel leuke dingen mee doen. Een mooi fotoboek maken bijvoorbeeld, als tastbare herinnering. Of een grote afdruk van je favoriete foto aan de muur hangen, zodat je in gedachten nog vaak terug bent op je vakantiebestemming.

Foto op karton

Wij mochten van Fotofabriek op zoek naar de ideale wanddecoratie. We vergeleken de prijzen en kenmerken, en kwamen als vanzelf bij een foto op karton uit. Deze zijn namelijk stukken goedkoper dan veel andere ondergronden, en minstens zo mooi. De foto wordt dekkend afgedrukt op 1,5 cm dik honingraad karton, wat een mooie, robuuste uitstraling geeft. Doordat karton niet al te kostbaar is, kun je gerust een flink formaat kiezen zonder te schrikken van de prijs.

Foto op karton

Wat we extra prettig vinden is dat karton na gebruik te recyclen valt. Het kan natuurlijk prima zo zijn dat je na een tijdje wel eens een andere foto aan de muur wilt. Op dat moment kan de foto op karton gewoon bij het oud papier, op weg naar weer een nieuw leven. Wel zo duurzaam! Wij kozen een foto van 70 x 50 centimeter, wat slechts 17,99 euro kost. Het grootste leverbare formaat is 90 x 60 centimeter, die met zijn 19,99 ook nog steeds onder de 20 euro blijft. Prima te doen, toch?