Travel

Qurios Bloemendaal aan Zee: de perfecte ligging

Qurios Bloemendaal aan Zee

Nederland kent bijna ontelbaar veel vakantieparken. Al hebben zij allemaal zo hun unieke kanten, er zijn er maar weinig die qua ligging kunnen concurreren met Qurios Bloemendaal aan Zee.

Vakantie vieren op het strand

Dit park ligt direct aan de boulevard en het strand, zo beloofde Roompot in zijn uitnodiging om Qurios Bloemendaal aan Zee een paar dagen te bezoeken. En daar bleek geen woord aan gelogen. Je loopt vanuit het park inderdaad zo de boulevard op, die in Bloemendaal lekker hoog ligt, zodat je prachtig uitzicht hebt op zee. Natuurlijk kun je ook afdalen richting het brede strand, waar het heerlijk wandelen is. Meer dan genoeg strandtentjes om wat te eten of drinken af te halen, een gezellige sfeer: als je nog geen vakantiegevoel had, dan krijg je het hier wel te pakken.

Qurios Bloemendaal aan Zee

Het park zelf, dat ligt in de duinen. De oorspronkelijke begroeiing is grotendeels in stand gehouden, hier en daar aangevuld met planten en grassen die van nature ook in dit gebied voorkomen. Verwacht geen grote groene tuinen zonder inkijk. Nee, ook op het park blijft het gevoel dat je op het strand bent grotendeels in stand. De huisjes lijken op strandhuisjes, zoals je die ook op het strand van Bloemendaal vindt, en zijn ook in die sfeer aangekleed. Het type Sea House Adventure, de uitvalsbasis voor deze week, is compact maar compleet. Je kunt hier met maximaal 4 personen in verblijven, waarbij twee personen in een slaapkamer kunnen slapen, en twee op een slaapvliering die je via de woonkamer kunt bereiken. Zodra het zonnetje een beetje schijnt zal je echter weinig binnen te vinden zijn, want de veranda, met even verderop ook een hangmat, is een heerlijke plek om te vertoeven. Natuurlijk vind je op het park ook grotere huisjes, voor wanneer je met een groter gezelschap komt of gewoon graag wat meer ruimte hebt.

Compact park met voldoende voorzieningen

Qurios Bloemendaal aan Zee is een compact park, je zit nooit ver van de faciliteiten vandaan. Bij de receptie vind je een kleine winkel/supermarkt, waar je dagelijks terecht kunt voor o.a. verse broodjes. Voor kinderen is er een mooie speeltuin en worden er geregeld activiteiten georganiseerd, wanneer de Covid-maatregelen dit toestaan. Ook is er een brasserie met take away, die prima gerechten serveert.

Qurios Bloemendaal aan Zee

De natuur als grootste attractie

Alhoewel de huisjes fijn zijn en het park mooi aangelegd, is het toch echt de ligging die dit park zo bijzonder maakt. Hoe heerlijk is het om binnen 3 minuten op de boulevard te staan? Zeker op mooie zomerse dagen is dit een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land, vlakbij een van de populairste stranden die we kennen.

Qurios Bloemendaal aan Zee

Maar er is meer dan alleen het strand. Als je namelijk vanuit het park de andere kant op loopt, weg van de zee, kun je verder de duinen in lopen. Hier zijn mooie paden aangelegd, die je bijvoorbeeld naar Zandvoort brengen. Onderweg geniet je van de natuur, alle dieren die hier leven, het prachtige uitzicht en vang je zelfs zo hier en daar een glimp op van het circuit van Zandvoort. De paden volgend kun je hier urenlang wandelen, maar ook bij fietsers is dit gebied erg in trek.

Qurios Bloemendaal aan Zee

Een stad bezoeken, dat kan natuurlijk ook. Haarlem ligt vlakbij, en is een bezoekje meer dan waard. Ook Amsterdam is niet ver weg, terwijl het eerdergenoemde Zandvoort zelfs op loopafstand ligt. Je vervelen is tijdens je verblijf bijna onmogelijk, met zoveel opties om je dagen door te brengen. Vergeet echter ook niet om zo nu en dan even te relaxen, die hangmat hangt er niet voor niets!

Benieuwd geworden naar dit park? Qurios is onderdeel van Roompot, je boekt een verblijf dan ook via hun site.