Travel

Op workation naar Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Werken, dat doen we lang niet meer altijd op kantoor. Flexibiliteit, dat is het nieuwe werken. Dan eens op kantoor, dan eens thuis, of op welke plek je maar wilt. En dat kan ook op een vakantiepark zijn!

Een workation in een Tiny House

Doordat we vaker thuiswerken lopen werk en privé steeds meer door elkaar. Dat kan lastig zijn, maar het kan je tegelijk ook veel voordelen opleveren. Want als je niet op kantoor hoeft te zijn om te werken, kun je eigenlijk op iedere plek waar je maar wilt terecht.

Ook op een vakantiepark? Ik was benieuwd, en vroeg aan Roompot of zij een park in gedachten hadden dat hier goed geschikt voor is. Beach Resort Nieuwvliet-Bad, dat is prima geschikt. Kom het zelf maar proberen! Dat laat ik me geen twee keer zeggen, natuurlijk.

Het voelt best raar; de maandagmiddag waarop ik vertrek. Een beetje vakantiegevoel bij het inpakken van de koffer, maar ook een flinke lading werk die verricht moet worden. Een workation, werk en vakantie combineren, is echter hartstikke populair en makkelijk. Overdag werk je, en buiten werktijd en in je pauzes pak je op een mooie bestemming toch het vakantiegevoel lekker mee. Een fijne verandering van omgeving, even uit je dagelijkse sleur, en toch je werk gedaan krijgen.

Ik mag aan het werk in een gloednieuw Tiny House. Lekker compact, maar wel uitgerust met alles wat je nodig hebt, ook een prima tafel om aan te werken. De WiFi is gratis en lekker stabiel, en met mooi weer kun je je telefoongesprekken ook prima vanaf je veranda voeren.

Een prima uitvalsbasis 

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een groot park, met veel verschillende soorten accommodaties. Deze staan per type min of meer in groepjes bij elkaar. Alle Tiny Houses staan dus bij elkaar op het park, op een klein wandelingetje van het hoofdgebouw vandaan.

In dit hoofdgebouw vind je van alles om je workation extra aangenaam te maken. Een winkel met een behoorlijk uitgebreid assortiment, waar je bijvoorbeeld iedere dag verse broodjes kan scoren. Er is ook een koffiecorner, zodat je ook terwijl je op dit resort ‘thuiswerkt’ toch even buiten de deur een koffie kunt halen. En er is, naast wat voorzieningen voor kinderen, ook een mooi zwembad. Ideaal om aan het begin of het einde van je werkdag even wat baantjes te trekken. 

Fijn is dat er op het resort een prima restaurant te vinden is, maar ook een snackbar waar je naast snacks ook bijvoorbeeld pizza kan afhalen. Als je niet wilt, hoef je tijdens je verblijf het park dus niet af. Dat zou echter wel zonde zijn, want de grootste troef van dit resort vind je er net buiten: het strand!

Via de brug naar het strand 

Bij de uitgang van het park loop je gemakkelijk een loopbrug op die over de weg is gebouwd. Zo loop je snel, makkelijk en veilig naar de reden waarom dit resort zo perfect is voor een workation: het strand.

De brug brengt je door een bijzonder natuurgebied, de Verdronken Zwarte Polder, waar het prachtig wandelen is. Echt een verborgen pareltje. Loop je iets verder, dan kom je al snel op het mooie strand uit. Vanaf je Tiny House is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het strand, afhankelijk van je tempo. Heerlijk om met een strandwandeling de dag te beginnen of eindigen, maar ook verfrissend om midden op de dag even je hoofd leeg te maken.

Een goed idee?

Een workation kan een heerlijke break zijn van je normale, werkende leven. Doordat je in een heel andere omgeving verblijft kom je even uit je dagelijkse sleur, en doe je op de momenten waarop je niet werkt even iets heel anders dan normaal. Heerlijk! Een vakantie is het niet, al kun je altijd wat minder uren proberen te werken om extra van je verblijf te kunnen genieten, maar even eruit ben je wel. 

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad leent zich er perfect voor, met alle voorzieningen én die prachtige omgeving die je zoekt. Een prima plek om een weekje te werken en tussendoor lekker uit te waaien aan het strand.