Travel

Landal Ouddorp Duin: vlak bij het strand én de Randstad

Genieten van het strand als het bijna winter is? Waarom niet! In de zomer is het heerlijk toeven aan de kust, maar andere seizoenen hebben ook zo hun charme. Bezoek je onze kust in de herfst, winter of lente, dan kun je er niet alleen heerlijk uitwaaien, maar ook genieten van fraaie vergezichten en de ondergaande zon, zo ondervonden wij tijdens ons bezoek aan Ouddorp.

Je loopt zo het strand op!

We hebben in Nederland maar geluk. In totaal kent ons land ongeveer 450 kilometer kust. Het overgrote deel daarvan bevindt zich langs de Noordzee, maar ook langs de vele wateren in Zeeland en langs het IJsselmeer kun je ervan genieten. Hotels en bungalowparken dicht bij de kust zijn populair, en niet zo gek: zeker in de zomer loop je er zo het strand op en de zee in. Maar wist je dat het er ook in andere seizoenen heerlijk toeven kan zijn? Wij mochten van Landal ondervinden hoe fijn een verblijf aan de kust kan zijn als het bijna winter is. Dat deden we in Landal Ouddorp Duin, gelegen op Goeree-Overflakkee. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoort dat eiland niet bij Zeeland, maar bij Zuid-Holland.

Landal Ouddorp Duin

Het eerste dat in het oog springt bij dit park is de ligging: het ligt echt direct aan het strand. Vanaf het bungalowpark loop je zo door de duinen het strand op. Heerlijk, want zo is een strandwandeling op ieder moment van de dag binnen handbereik. Het strand van Ouddorp is eindeloos breed en loopt zo ver door als je maar kunt kijken. Ideaal voor een stevige strandwandeling, in welk seizoen dan ook. Komt de wind van zee? Dan kun je er ook voor kiezen om aan de andere kant van de duinen te lopen, zodat je uit de wind blijft. Hier zijn mooie paden aangelegd die je zicht geven op de polder aan de ene kant, en de duinen aan de andere. Verdwalen is bijna niet mogelijk, want vrijwel vanaf ieder punt geeft de opvallende vuurtoren je een duidelijk oriëntatiepunt.

Een afwisselende omgeving

Naast strand heeft Goeree-Overflakkee meer te bieden. Je vindt er heerlijke dorpjes, zoals Ouddorp, maar ook Goedereede en Middelharnis zijn bijvoorbeeld een bezoekje meer dan waard. Heb je de Deltawerken wel eens bezocht? Die zijn ook vlakbij, net als Zeehondencentrum A Seal. Daarnaast is de ligging van dit eiland heel gunstig: reis je verder richting het zuiden, dan zit je zo in Zeeland. Het eerstvolgende eiland is Schouwen-Duiveland, waar je bijvoorbeeld Zierikzee vindt, rijd je nog iets verder dan kom je op Walcheren, met o.a. Middelburg en Vlissingen.

Je kunt er echter ook voor kiezen om richting het noorden te trekken. Boven Goeree-Overflakkee ligt nog een eiland, Voorne-Putten. Hiervandaan rijd je zo door richting Rotterdam, wat op maar 45 minuten rijden van Ouddorp ligt. Het gevoel van de kust, maar dan vlak bij de Randstad: heel prettig. Een bezoekje aan Rotterdam, met o.a. de Markthal, Blijdorp, de Euromast en de havens kun je dus prima combineren met een verblijf aan het strand, wie had dat gedacht!

Landal Ouddorp Duin

Op het park is ook genoeg te doen

Alhoewel er in de omgeving dus genoeg te doen is, is het zeker niet noodzakelijk om allerlei uitstapjes in te plannen. Ook in en om het park zelf is het namelijk goed toeven. Dat begint al bij de bungalows. Deze liggen verspreid over het park, dat als een duingebied is aangelegd. Veel zand, veel kleine ‘duinen’ en veel helmgras geven je het gevoel dat je je ook op het park eigenlijk al op het strand en in de duinen bevindt. Verspreid over het park vind je een tweetal grote kreken, waar je als je een beetje geluk hebt uitzicht op hebt vanuit je bungalow. Die bungalows heb je hier in alle soorten en maten. Wij verbleven in een luxe variant voor 4 personen, maar je kunt er ook eentje huren voor 12 of zelfs 24 personen.

Landal Ouddorp Duin

Bij de aanleg van het park, dat in 2016 werd geopend, is veel aandacht besteed aan de natuur en aan duurzaamheid. Alle bungalows, 258 in totaal, zijn zo geplaatst dat zij qua ramen optimaal gebruik maken van de grootste natuurlijke warmtebron die we kennen: de zon. Zelfs op een winterdag zorgt een klein zonnetje al voor een aangename warmte in de bungalow, waardoor de verwarming zelfs bij temperaturen onder de 10 graden Celsius lang niet altijd aan hoeft.

Op het park vind je volop faciliteiten. Er is een zwembad, een indoorspeelplaats, een ruime receptie, een goede supermarkt, een strandtheater, een geweldige speeltuin met indrukwekkende klimtoren en zelfs een surfschool en fietsverhuur. Helaas kennen deze faciliteiten momenteel veel beperkingen door de Covid 19 maatregelen, net als het restaurant Bij Marc dat aan de rand van het park gelegen is. Hier haal je echter ook de heerlijkste afhaalmaaltijden, van frites en snacks en pizza tot heerlijke maaltijdsalades, vleesgerechten maar ook volop vis en vegetarische mogelijkheden. Een echte aanrader!

Het grootste pluspunt van Landal Ouddorp Duin? Het strand!

De grootste attractie echter, dat is en blijft toch echt het strand. Het park is mooi, de centrale ligging is prettig, maar het strand en de zee op een paar minuten lopen, dat is waarvoor je naar Landal Ouddorp Duin komt. Er zijn niet veel bungalowparken die zo gunstig gelegen zijn ten opzichte van het strand, waar je zo letterlijk het park af, en het strand direct op loopt. De dag beginnen én eindigen met een strandwandeling, en tussendoor genieten van alle luxe en faciliteiten die het park en de bungalow te bieden hebben. Een weekje Ouddorp in december betekende voor ons een weekje uitwaaien, tot rust komen en genieten van alle schoonheid die zo dichtbij huis te vinden is.