Travel

Kidslog bezoekt Center Parcs De Kempervennen

Diep in Brabant, in Westerhoven, vlak onder Eindhoven, vind je Center Parcs De Kempervennen. Een groot bungalowpark, in traditionele Center Parcs stijl, met heel veel faciliteiten.

Ideaal om als gezin even tot rust te komen? Of juist meer geschikt om spannende activiteiten te ondernemen? Wij reisden af naar Westerhoven om dat uit te zoeken.

Center Parcs De Kempervennen

De Kempervennen werd in 1983 geopend, en hoort tot de grotere Center Parcs bungalowparken in Nederland. Een park met veel faciliteiten, waaronder natuurlijk een groot zwembad, de Aqua Mundo, en een overdekt centrumgebouw, de Market Dome. Opvallend zijn de twee grote meren, waaromheen het natuurlijk fijn wandelen is, en waar ook verschillende activiteiten plaatsvinden. Je vindt hier zelfs een waterskicentrum!

Direct bij aankomst overvalt ons een vakantiegevoel. Ook al zijn we hier maar voor een weekend, het park geeft je direct het gevoel ‘echt even weg’ te zijn. De natuur ligt er prachtig bij, en de grote meren geven De Kempervennen een heerlijk rustgevende uitstraling. En dat terwijl we hier niet voor onze rust zijn, als we het programma zo eens bekijken…

De Kempervennen Zip Wire

Actie!

Opvallend aan De Kempervennen, is dat er veel spannende activiteiten zijn. Sportief ook, met niet alleen het eerder genoemde waterskicentrum, maar ook Montana Snowcenter, waar je het hele jaar door kunt wintersporten. Maar ook duiken, klimmen, paintballen en zelfs een workshop DJ-en of graffiti spuiten behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt dit bungalowpark bij uitstek geschikt voor gezinnen met wat grotere kinderen, al is er ook voor de kleintjes genoeg te doen natuurlijk.

Op ons programma staan twee spannende, stoere activiteiten: boogschieten en de Zip Wire. Die laatste heb je misschien al eens op tv gezien, in een reclamespotje waarin een drukke moeder die altijd loopt te vliegen, nu eens ├ęcht gaat vliegen (je kunt hem hier nog even bekijken). Even alles achter je laten, en vanaf 18 meter hoogte over het water roetsjen. En dat 580 meter lang, want dit is de langste Zip Wire van Nederland.

Vliegen maar

Leuk voor moeders, maar ook voor kinderen (vanaf 8 jaar, en minimaal 1.40 lang) natuurlijk. Vanaf de klimtoren vlieg je, natuurlijk goed vastgemaakt, als een vogel over het grote meer. Wat een mooi uitzicht! En wat cool, in een paar seconden zo het grote meer te overbruggen. Spannend is het ook, zo op hoge hoogte, maar de veiligheidsmaatregelen en begeleiding zorgen ervoor dat jong en oud zich al snel op zijn gemak voelt. Ga je naar De Kempervennen, dan is dit echt een must.

De Kempervennen Boogschieten

Ook het boogschieten is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, en wordt in een indoor ruimte gehouden. Natuurlijk ontbreekt de broodnodige uitleg niet, want boogschieten is niet makkelijk en kan zelfs gevaarlijk zijn, maar al snel vliegen de eerste pijlen richting hun doel. Leuk, dit, en wat een gespierde armen zul je krijgen als je dit vaker doet. Dat gaan we onthouden! Extra leuk, zeker voor de kinderen, is dat er een heuse top 3 wordt bijgehouden op basis van de behaalde punten. Sta je zomaar tijdens je vakantie op de bovenste trede van het ereschavot, als boogschietkampioen!

Geen tijd te verliezen!

Wij willen tijdens een weekendje weg eigenlijk ook wel even helemaal niks doen, maar dat blijkt hier praktisch onmogelijk. Want er is zo veel te doen, dat een weekend bijna te kort lijkt. Zo kun je je probleemloos een halve dag, of misschien wel langer, vermaken in de Aqua Mundo. Hier vind je verschillende baden, waarvan het glofslagbad natuurlijk grootste en populairste is. Er zijn verschillende glijbanen, van heel rustig tot behoorlijk spannend, er is een speciaal koraalbad om te snorkelen, en natuurlijk ontbreekt ook de wildwaterbaan niet.

Wat wij altijd bijzonder vinden aan de zwembaden van Center Parcs, is de aankleding. De huisbioloog van Center Parcs, Jean Henkens, vertelde ons eerder al eens hoe nauw betrokken hij is bij de aankleding en inrichting van de Aqua Mundo’s, waarbij bomen en planten soms van heinde en verre worden overgebracht om de juiste sfeer en samenstelling te bereiken. Met veel zorg en passie wordt een echte tropische wereld nagemaakt en onderhouden, prachtig!

De Kempervennen Evergreenz

Eten en relaxen

De enige momenten waarop wij tijdens ons verblijf langer dan 10 minuten stil zitten, is tijdens het eten. Je kunt op het park in verschillende restaurants terecht, waar we dankbaar gebruik van maken. Met name buffetrestaurant Evergreenz valt in de smaak: prettig dat iedereen van het gezin hier kan eten waar hij of zij trek in heeft, dat hoort bij vakantie tenslotte! Je kunt hier terecht voor het ontbijt en voor het diner, met dagelijks een wisselend aanbod. Natuurlijk is er een speciaal buffetje voor de kinderen, met lekkere en gezonde dingen.

De bungalow, hoe mooi ook, hebben we eigenlijk alleen ’s avonds en ’s nachts gezien. Gelegen in de bossen, en van alle gemakken voorzien, heb je hier ook als je maar een weekendje kunt blijven echt het gevoel er even tussenuit te zijn. Het park is behoorlijk uitgestrekt, het kan dus best een eind lopen zijn naar de faciliteiten, maar dat losten wij op door fietsen te huren. Wil je je tijdens je verblijf ├ęcht niet inspannen, dan kun je ook voor een golfkarretje kiezen.

De Kempervennen is een ideaal park voor iedereen die wel van een beetje sport en actie houdt, met meer faciliteiten dan je in een weekend kunt gebruiken. Bij uitstek geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen, die wel van een beetje avontuur houden.