Travel

Duurzaam genieten op Landal Miggelenberg

Landal Miggelenberg

Midden op de Veluwe vind je Landal Miggelenberg. Wat is het geheim van dit populaire bungalowpark?

In het bos

Verscholen tussen de vele bomen op Landal Miggelenberg vind je knusse, kleine bungalows. Ze staan er al jaren, en zijn volledig opgegaan in hun omgeving. Hier zit je midden in de natuur, de eekhoorntjes struinen vrolijk rond en als je geluk hebt zie je ook nog konijnen.

Wij komen dit keer echter niet voor deze klassiekers. Op twee plekken in het park zijn nog niet zo lang geleden namelijk nieuwe, grote bungalows neergezet. En daar mogen wij een paar dagen in verblijven.

Landal Miggelenberg

Met varianten voor 8, 10 of 12 personen richten de nieuwe bungalows zich op echte familievakanties, Opa en oma met alle kleinkinderen, of gezellig met meerdere bevriende gezinnen. De bungalows zijn ruim zat om lekker samen weg te zijn, zonder op elkaars lip te zitten. In onze 8-persoons bungalow staat een fijne grote eettafel, een heerlijke bank met mooie stoelen en een gezellige gashaard. Er zijn twee toiletten en twee badkamers, en de acht bedden zijn verspreid over vier slaapkamers.

Duurzaam

Bijzonder is dat deze bungalows zo duurzaam mogelijk zijn gebouwd. Er zijn materialen gebruikt die afkomstig zijn uit recycling, of zelf geschikt zijn om te worden gerecycled. Al het gebruikte hout heeft het FSC-keurmerk, en natuurlijk is er alleen gebruik gemaakt van zuinige (LED) verlichting. Alle vaste lampen kun je trouwens heel gemakkelijk in één keer uitdoen met een druk op de groene knop beneden in de hal van de bungalow. Hartstikke handig, want zeker in zo’n grote bungalow als deze blijft er al snel ergens een lamp branden.

Het energieverbruik in deze nieuwe bungalows is hierdoor stukken lager dan in reguliere bungalows, maar dat betekent niet dat ze bij Landal tevreden zijn. Nee, ook de ‘oude’ bungalows worden steeds verder uitgerust met energiezuinige verlichting, sinds dit jaar wordt over heel het park het vuilnis gescheiden ingezameld en ook achter de schermen wordt er alles aan gedaan om zo duurzaam mogelijk te werken. Zo wordt het zwembad verwarmd door een warmtepomp, op elektriciteit. Stukken duurzamer dan de oude gasketels!

Landal Miggelenberg

Naar buiten

Hoe fijn we het ook vinden in onze bungalow, op zo’n mooi park is het natuurlijk zonde om binnen te blijven zitten. Landal Miggelenberg grenst aan verschillende kanten aan het bos, waar je zo in loopt. Dat kan op eigen gelegenheid, maar er worden ook regelmatig wandelingen met de boswachter georganiseerd. Een aanrader, die weet namelijk precies waar je de mooiste plekjes en dieren van het bos vindt. Tijdens onze wandeling was het iets te koud (-7 graden, om precies te zijn) om lang stil te staan en wild te spotten, maar mooi dat we wel twee overstekende wilde zwijnen zijn tegengekomen!

Landal Miggelenberg

Ook op het park zelf is er genoeg te doen. Er wordt heel veel georganiseerd, van lasergamen tot boogschieten, van knuffelen met Bollo tot een schilderworkshop. Daarnaast is er een zwembad, natuurlijk een minigolfbaan (zeg nou zelf, wat is een bezoekje aan een bungalowpark zonder een partijtje minigolf?), sportveld en een hele leuke, uitdagende speeltuin. En goed nieuws: er komt nog veel meer moois aan. Zo kun je binnenkort het park vanuit de lucht bekijken, als je eroverheen zoeft aan de nieuw te bouwen tokkelbaan!

Honger

Na een hele dag bezig zijn heb je natuurlijk honger. Wil je zelf iets koken (of vooruit, opwarmen) dan kun je heel goed terecht in de Parkshop. Deze werd een paar jaar geleden compleet vernieuwd, en draagt enorm bij aan het vakantiegevoel. Je yoghurt of wijn tap je hier zelf, en iedere dag mag je er volop proeven. Zelfs het personeel lijkt hier, net als op de rest van het park, altijd in vakantiestemming te zijn, en straalt overduidelijk plezier en gastvrijheid uit. Een verademing!

Landal Miggelenberg

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet te koken. Voor de snelle trek is er de Take Away, uitgebreid dineren kun je in de nieuwe Brasserie, het kloppend hart van het onlangs verbouwde centrumgebouw. Een restaurant als dit, met volop mooie streekproducten en een heerlijke, authentieke sfeer, vind je niet snel op een bungalowpark. In de Brasserie vind je ook een mooie workshopruimte, waar je bijvoorbeeld zelf appeltaartjes kunt bakken.

Genieten op Landal Miggelenberg

Vanaf het moment dat we bij aankomst de receptie binnenliepen overviel het ons, dat heerlijke, relaxte vakantiegevoel. En weg ging het nooit meer, tijdens ons verblijf. De prachtige natuur, de meer dan comfortabele bungalow, de prima faciliteiten, maar bovenal de super fijne, gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen hier tot rust komt en geniet. Of je nu jong of oud bent, met een klein of groot gezelschap, actief op vakantie wilt of juist héél relaxed, alles kan. Miggelenberg behoort tot de populairste bungalowparken van Landal, en wij snappen wel waarom. Genieten gaat hier helemaal vanzelf.