Televisie

Me-time op Netflix: Unbreakable Kimmy Schmidt

Het heerlijke aan Netflix is dat je niet bent gebonden aan een dag en uitzendtijdstip: je kunt je favoriete serie kijken precies op het moment dat je er tijd voor hebt.

Me-time

Me-time, noemen we het. Die spaarzame momentjes op een dag dat je even niks hoeft. Geen kind dat aandacht vraagt, geen klusjes die gedaan hoeven worden (althans, geen die niet even kunnen wachten), tijd voor ontspanning: me-time!

Maar iedere drukke moeder zal het herkennen: wat doe je dan, als je opeens niks te doen hebt? Even niksen is heerlijk, maar om nou maar een beetje uit het raam te gaan zitten staren? Daar hebben wij geen last meer van sinds we Netflix ontdekten.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Iemand die aan het begin van haar serie erg ruim in haar me-time zit is Kimmy Schmidt. Ze is net bevrijd uit een ondergrondse bunker, waar ze met haar sekte verbleef. Eenmaal vrij besluit ze nu eens echt te gaan doen wat ze zelf wil, en dat is New York ontdekken!

Dat dat wat moeizaam verloopt kun je je waarschijnlijk wel voorstellen. Het leven in The Big Apple wijkt nogal af van dat in een bunker onder de grond. Maar Kimmy laat zich niet klein krijgen, en met haar aanstekelijke naïeve optimisme weet ze een aardig leven op te bouwen.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Lachen en meeleven

Zet een wereldvreemde vrouw in de grote stad, en je hebt hilarische situaties te pakken. Lekker lachen dus! Maar Kimmy is ook hartveroverend in haar pogingen een normaal leven te leiden, wat de serie extra fijn maakt om te volgen.

Iedere aflevering (er zijn er dertien) duurt ongeveer 25 minuten, wat precies goed is: je hoeft er geen hele avond voor vrij te maken, en kijkt lekker bij een kopje thee en een koekje precies een aflevering weg. Ideale me-time dus!