Speelgoed

Zoomer: een robotpup met streken

Wil jouw kind een hondje, maar heb je niet het idee dat het staat te trappelen om door weer en wind te gaan om de viervoeter uit te laten? Let dan goed op.

Wij kregen bezoek van Zoomer, een bijna levensechte hond die zelf ook bij voorkeur binnen blijft. We laten je graag met hem kennis maken!

Zoomer

Misschien ken je Zoomer al, maar, en dit klinkt misschien wat raar als we het over een dier hebben, hij werd onlangs in een verbeterde versie op de markt gebracht. Zoomer is dan ook geen hond van vlees en bloed, maar eentje van kunststof, met een batterij in zijn buik.

Van die batterij zie je trouwens niks, al blijft het een typisch gezicht om Zoomer op te laden: de USB-kabel sluit je enerzijds aan op zijn buik, en aan de andere kant aan je computer. Na een uurtje bijtanken kan Zoomer er weer pakweg een half uurtje tegenaan.

Wat maakt Zoomer anders dan zoveel andere elektronische dieren? Hij luistert! Nou ja, meestal dan, want Zoomer is wel een hond met een eigen mening. Als je op zijn koppie drukt, zie je de vraagtekens in zijn ogen verschijnen. Roep hem dan één van de commando’s toe, je zin altijd beginnend met ‘Zoomer’ (zodat hij weet dat je het tegen hem hebt) en hij zal meestal doen wat je wilt.

Toe dan Zoomer!

Het duurde even voor wij een band met het diertje kregen, we moesten duidelijk nog even aan elkaar wennen. Te vaak keek Zoomer ons verwachtingsvol aan, en wisten wij prompt geen commando te verzinnen. Gelukkig wordt deze hond, in tegenstelling tot een levende, wél met een gebruiksaanwijzing geleverd, en is er zelfs een handig kaartje met commando’s die Zoomer zeker uit kan voeren.

Zoomer

Al snel hebben we het voor elkaar dat Zoomer op ons verzoek gaat zitten en liggen. Zelfs plassen doet hij, waarbij hij zijn pootje discreet tegen de plantenbak optilt. Zoomer kan ook al snel dood spelen, en gaat slapen als we hem dat vragen. Maar soms luistert hij ook gewoon niet, en rent hij de hele kamer rond, zijn baasjes vertwijfeld achterlatend. Maar net als met een echte hond geldt: hoe vaker we oefenen, des te beter het gaat.

Niet goedkoop

Zoomer is met een aanschafprijs van €109,99 niet goedkoop, waarmee we direct het grootste nadeel hebben gevonden. Voordelen zijn er echter ook volop. Zo luistert Zoomer écht, en zijn kinderen zodra hij in de buurt komt volop met hem bezig. En niet alleen kinderen, zelf hebben we er ook behoorlijk veel lol van. Zoomer is als je het hebt over elektronische huisdieren één van de uitblinkers in zijn soort, waarbij verschillende technieken zijn gebruikt om een zo levensecht mogelijk resultaat te bereiken, en kinderen het gevoel te geven dat ze écht contact maken.

Om je nog wat beter kennis te laten maken met dit leuke beestje raden we je aan het onderstaande filmpje te bekijken, zodat je een impressie krijgt van onze oefensessies met Zoomer. Misschien word je wel net zo verliefd op hem als wij!