Speelgoed

Zelf een blaster bouwen met K-FORCE van K’NEX

K’NEX kennen we natuurlijk allemaal al jaren: heerlijk om naar hartelust mee te bouwen. K-FORCE was echter nieuw voor ons: met deze lijn van K’NEX kun je zelf blasters bouwen.

Dat probeerden we natuurlijk uit!

K-FORCE

Iets bouwen is leuk. Er daarna naar kijken, en het op je kamer neer kunnen zetten: nog leuker. Er daarna lekker mee kunnen spelen: helemaal geweldig!

K’NEX speelt met K-FORCE slim in op meerdere trends. Zo zijn jongens al jarenlang fan van speelgoed waarmee ze lekker aan de slag kunnen en dingen kunnen bouwen. Of het nu steentjes, stokjes of andere onderdelen zijn, het blijft leuk om zelf dingen in elkaar te zetten.

Daarnaast zijn ook de zogenaamde ‘blasters’ hot, een soort pistolen met schuimpijlen, waarmee je ver kunt schieten zonder iemand te verwonden. Met K-FORCE wordt dit gecombineerd: met losse onderdelen bouw je je eigen blaster, die je daarna natuurlijk zelf kunt gebruiken.

K-Force Dual Cross

Dual Cross Bouwset

Wij probeerden de Dual Cross Bouwset uit, met een verkoopprijs van €49,99. Hiermee bouw je niet één maar twee blasters, volgens één van de uitgelegde basismodellen. Natuurlijk kun je die naar eigen behoefte nog een beetje aanpassen, het kind is de baas!

Met ruim 350 onderdelen is je kind eerst een flinke tijd zoet met bouwen, misschien heeft het zelfs wat hulp nodig (de set is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar niet ieder kind is op deze leeftijd al handig genoeg om het helemaal zelf te doen), maar al dat werk wordt beloond: een zelf gebouwde blaster. Met plek voor twee pijlen tegelijk, extra stoer dus. Snel naar buiten om mee te spelen!

Klaar? Aanpassen maar!

De blaster kan na het uitproberen naar hartenlust worden aangepast: misschien werkt hij nog beter als je hem nét wat anders maakt? Kwestie van proberen! Of kies een ander model, en begin opnieuw. Leuk, dat kinderen op deze manier nooit uitgespeeld raken en stiekem ook nog eens wat opsteken over techniek. K-FORCE is als je het ons vraagt een prachtige uitbreiding op K’NEX.