Speelgoed

Woezel & Pip Memo zandspel

Vindt jouw kind het ook zo jammer dat je in de winter niet zo makkelijk in de zandbak kunt spelen? Dan is het Woezel & Pip Memo zandspel een schot in de roos!

Wij probeerden het uit, en hebben meteen goed nieuws: dit zand geeft geen troep!

Woezel & Pip Memo zandspel

Woezel & Pip Memo zandspel is een variant op het bekende memory spel, waarbij het draait om het onthouden van plaatjes. Ook nu is dat de bedoeling, met een leuke extra. Je draait aan de spinner en ziet hoeveel kaartjes je deze beurt om mag draaien: 2, 3 of 4.

Heb jij een setje kaartjes gevonden? Dan mag je jouw zandvormpje vullen met het speciale, geen troep makende zand, en hem omkeren op het spelbord. Ligt er op elk vakje een zandvorm? Of zijn de kaarten op? Dan ga je tellen wiens vormpje het vaakst voorkomt, dat is de winnaar.

Maar pas op! Er zijn op de spinner twee hele speciale vakjes. Eindigt de spinner op het vakje met een zandvorm, dan mag je zonder dat je een setje hebt gevonden een vakje vullen met jouw zandvorm. Kom je op het vakje met een schepje, dan mag je het bijgeleverde schepje pakken, en de vorm van een andere speler kapot maken en het zand terug doen in de emmer. Dat kan best sneu zijn voor kinderen, maar zij leren op deze manier wel slim na te denken: wiens vormpje maak ik kapot, om zelf meer kans te maken op de winst?

Woezel & Pip Memo zandspel

Leuk en leerzaam

Deze leuke en leerzame variant op memory is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en kan met 2 tot 4 spelers tegelijk worden gespeeld. De verkoopprijs bedraagt €19,99.