Speelgoed

Wie is het Extra

‘Wie is het’ is een echte klassieker. Het spel, waarin je door middel van slimme vragen moet ontdekken welk kaartje tegenstander heeft, wordt ook nu nog volop gespeeld.

‘Wie is het Extra’ is een moderne variant op deze klassieker, die wij eens uitprobeerden.

Wie is het Extra

Wie is het Extra is elektronisch, en werkt op batterijen. Een groot verschil met de klassieke editie! Ook anders dan de klassieker die alle ouders nog kennen uit hun jeugd: de keuze uit verschillende soorten personages. Er kan worden gekozen uit een kaart met ‘mensen’, ‘kids’, ‘banen’, ‘superhelden’, ‘dieren’ of ‘monsters’. Leuk, zo blijft het spel wat afwisselender.

Ook de spelwijze is iets anders. Iedere speler mag zelf kiezen wie hij of zij deze beurt is, door het slot op hun speelbord onder een personage te schuiven. Hierna begint het bekende stellen van de vragen, waarop je tegenwoordig geen ‘ja’ of ‘nee’ meer hoeft te antwoorden, maar simpelweg op de blauwe (voor ‘ja’) of rode (voor ‘nee’) knop te drukken, waarna er een muziekje zal klinken en een lampje gaat branden.

Door vragen te stellen over de looks van de verschillende personages, vallen er steeds meer af. Als je denkt te weten welk personage je tegenspeler dit spel is, stop je de sleutel in het sleutelgat van dit figuur. Heb je het goed, dan klinkt er een overwinningsmuziekje!

Wie is het Extra

Hetzelfde en toch anders

De basis van het spel is hetzelfde gebleven, maar de manier van spelen is iets veranderd en daarmee misschien wat meer van deze tijd. Leuk, het maakt het spel wat veelzijdiger, maar niet beslist noodzakelijk. Sterker nog, zijn de batterijen op dan kunnen kinderen Wie is het Extra ook gewoon spelen zonder al die toevoegingen: kwestie van gewoon weer antwoord geven, in plaats van op een knop te drukken.

Met het stellen van slimme vragen én zo nu en dan een portie geluk kom je in dit spel nog steeds het verst, daar is niks aan veranderd. Zo zie je maar weer dat sommige spellen tientallen jaren mee kunnen! Wie is het Extra kost €39,99.