Speelgoed

Squla is nu ook offline te spelen!

Squla ken je natuurlijk van de educatieve online spellen. Hartstikke leuk en leerzaam. Maar soms wil je wel even achter dat beeldscherm vandaan!

En daarom zijn er nu ook Squla kaartspellen. Hartstikke compact, en dus makkelijk mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie, en ook nog eens fijn betaalbaar: slechts €5,99 per stuk.

Nu vinden wij dat spelen vooral leuk moet zijn. Dat kinderen er iets van opsteken, ok, maar de lol en ontspanning staan voorop. Lukt dat wel, met zo’n educatief kaartspel? Jazeker!

De spellen zijn er voor alle leeftijden (verdeeld over groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8) en sluiten aan bij hun kennis op dat moment. Met name bovenbouw leerlingen zijn nogal eens lastig te porren voor educatieve spellen, zij zien het al snel als ‘extra schoolwerk’, maar Squla is erin geslaagd dat gevoel weg te nemen.

squlakaartspel2

Het kaartspel voor groep 7-8 is namelijk een ouderwets kwartet! Altijd leuk, en zeker ook voor kinderen in deze groepen. Het thema van het kwartet is ‘aardrijkskunde’, en het doel is om van de verschillende gebieden alle landen te verzamelen, en zo een kwartet te scoren.

Waar het educatieve in zit? Kinderen leren op deze manier in welk deel van de wereld welk land te vinden is. Daarnaast staan op alle kaartjes écht leuke weetjes over ieder land, die bij kinderen blijven hangen. Mooi, want als zij iets over een land weten krijgen ze er veel meer een ‘gevoel’ bij. Met deze weetjes kun je trouwens ook nog een andere spelvorm spelen, de aanwijzingen hiervoor vind je in de spelregels.

Het is Squla prima gelukt om spellen neer te zetten die bovenal leuk zijn, en perfect aansluiten op de interessegebieden van basisschoolleerlingen. Het spel voor groep 7-8 probeerden we zelf uit, met wat kinderen uit de doelgroep, en al snel vlogen de weetjes én de kwartetten over tafel. Prima zet van Squla!