Speelgoed

Speelgoed getest: Zip Stix

Ken je die armbandjes, die als je ze een beetje buigt om je pols heen krullen? Jaren geleden een grote hit, en nu de basis voor Zip Stix.

Zip Stix zijn deze armbandjes in het klein, maar dan met als doel veel speelplezier. Je kunt het alleen spelen, maar zeker ook met en tegen elkaar, en er zijn zelfs trucs mee uit te halen. Wij probeerden het uit.

Zip Stix

Om een Zip Stix spectaculaire dingen te laten doen, strek je hem uit en plaats je hem met het gaatje om het haakje van de launcher. Zet dan op de juiste plek druk, zodat hij omkrult, en hij gaat er vandoor. De eerste paar keren kan dat iedere willekeurige kant op zijn, maar na een beetje oefenen rolt onze Zip Stix opgerold en wil in een keurige lijn over de vloer. En ver ook!

zipstix2

Battle

In je eentje kun je je goed vermaken met Zip Stix. Probeer ze steeds een beetje verder te rollen bijvoorbeeld, of koop een setje waarin ook wat stunts (bijvoorbeeld een halfpipe) verpakt zitten. Heel leuk, en best verslavend.

Maar echt leuk wordt het natuurlijk pas als je het tegen elkaar opneemt. Daarvoor zijn heel veel verschillende Zip Stix te koop, die zijn onderverdeeld in vier stijlen, die tegelijk een team vormen. Team Blaster, Team Turbo, Team Wild en Team Zilla. De print op de Zip Stix maakt duidelijk tot welk team hij behoort, wat een battle extra leuk maakt. Vind je dat te ingewikkeld, kunnen kinderen natuurlijk ook gewoon zonder hier rekening mee te houden tegen elkaar spelen.

Knikkeren anno 2014

Eigenlijk verschilt Zip Stix in basis niet zo heel veel van knikkeren. Wie komt het verst, wie doet het het mooist, of wat voor spelletje je er ook mee wilt verzinnen. Leuk is dat ook de verkoopprijs in deze categorie blijft: vanaf €2,99 heb je al een Starterpack in huis. Het Megapack dat wij probeerden, met hierin 2 launchers, 6 Zip Stix, 2 ramps en 6 cones kost €12,99. Mooie prijsjes, en daarmee perfect speelgoed voor op de verlanglijstjes voor Sinterklaas. Past ook prima in schoentjes!