Speelgoed

Speelgoed getest: Rubik’s Void

Hoe kun je een klassieker als de Rubik’s Cube een nieuwe uitdaging geven? Door er een gat in te maken! Wij probeerden Rubik’s Void.

Rubik’s Void

Er zijn mensen die een Rubik’s Cube binnen luttele seconden kunnen oplossen, hoezeer hij ook door de war zit. De meeste kinderen behoren niet tot die categorie, en dus kun je je afvragen of een moeilijkere variant wel nodig is.

Anders!

Na een kleine bestudering blijkt Rubik’s Void niet zozeer moeilijker, maar vooral anders te zijn. Dachten we het originele principe een heel klein beetje door te hebben, zit er opeens een gat in het geheel en moeten we op een heel andere manier gaan nadenken!

Het gat bevindt zich precies in het midden, waar omheen zich zes gekleurde ringen bevinden die natuurlijk alle kanten op gedraaid kunnen worden, en zo flink door elkaar geschuffeld kunnen raken. En los het dan maar weer eens op!

rubiksvoid2

 

De hele familie helpt mee

Rubik’s Void wordt als je het ons vraagt een typisch december cadeautje, dat één lid van het gezin ontvangt, maar al snel van hand tot hand gaat. Wie weet hem op te lossen? Papa, mama? Of toch het kleine broertje? Wij puzzelen voorlopig nog even verder…

Rubik’s Void kost €19,99.