Speelgoed

Speelgoed getest: Pim Pam Pet Het laatste woord

Altijd het laatste woord willen hebben is normaal gesproken geen prettige eigenschap. Maar voor Pim Pam Pet Het laatste woord maken we een uitzondering!

Pim Pam Pet Het laatste woord

Pim Pam Pet, het spel is een klassieker, en al hebben we de afgelopen jaren heel wat goedbedoelde varianten voorbij zien komen, wij grijpen toch vooral terug op de originele uitvoering. Lekker simpel! Maar ‘Het laatste woord’ klinkt leuk, en dus maken we graag een uitzondering.

Pim Pam Pet Het laatste woord is aangepast naar de huidige tijd: het is een stuk sneller. Dat zullen kinderen waarderen, het maakt het spel ook spannender. Je kiest een categorie, start de timer en zorgt dat je binnen 10 seconden een goed antwoord geeft. Met welke letter jouw antwoord begint bepaal je zelf. Druk hem daarna wel in op het spel, zo weten je tegenstanders dat ze deze letter niet meer mogen gebruiken.

pimpampetlaatstewoord2

Naarmate er meer letters gebruikt zijn, wordt het natuurlijk steeds lastiger om weer een antwoord te bedenken, zeker binnen 10 seconden. Om het niet helemaal onmogelijk te maken zijn de q, u, w, x, y en z buiten het spel gelaten. Weet jij als laatste van de spelers een woord te verzinnen, dan heb je dit potje gewonnen.

Leuke twist!

Een leuke twist aan een bekend spelletje, dat hierdoor een stuk dynamischer wordt, en daarmee ook aantrekkelijker voor kinderen geen nostalgische gevoelens richting het oorspronkelijke Pim Pam Pet hebben. Leuk om met het hele gezin te spelen, waarbij het interessant is om te zien wie de meeste moeite heeft met het verzinnen van woorden (in ons geval de kinderen), en wie er juist last heeft van de tijdsdruk (duidelijk de volwassenen!). Pim Pam Pet Het laatste woord kost €19,99 en is geschikt voor kinderen (en volwassenen) vanaf acht jaar.