Speelgoed

Speelgoed getest: Nerf Rebelle Secret Agent Bow

Nerf Rebelle, de meidenlijn van Nerf, slaat aan! Nieuw dit jaar is de Nerf Rebelle Secret Agent Bow, wij probeerden hem uit.

Nerf brengt al jaren lang allerlei stoere apparaten voor jongens op de markt, die stuk voor stuk speciale pijltjes door de lucht schieten. Hoe stoerder, en gevaarlijker ze er uit zien, hoe beter.

Voor meisjes pakken ze het anders aan. De instrumenten moeten nog steeds een beetje stoer zijn, maar wat is er mis mee als ze er ook gewoon mooi uitzien? En waarom zou je schieten met een pistool, als het ook zoveel stijlvoller kan. Met een pijl en boog bijvoorbeeld!

Nerf Rebelle Secret Agent Bow

De Secrets & Spies lijn die Nerf Rebelle dit najaar introduceert, laat nog eens zien dat meisjes het slim aanpakken. Ze schieten niet alleen, ze geven hun pijlen of darts ook geheime boodschappen mee. Zo ook bij de Nerf Rebelle Secret Agent Bow, waar de drie bijgeleverde pijlen een speciale boodschap bevatten, die alleen gelezen kan worden met een decoder. Heel spectaculair zijn deze boodschappen overigens niet, en in dit geval beschouwen we het meer als een gimmick dan dat het echt gebruikt zal worden/

Waar het om draait is natuurlijk het schieten! Een pijl en boog als kinderspeelgoed, dat brengt nogal wat haken en ogen met zich mee, zeker ook op het gebied van veiligheid. Bij Nerf hebben ze dit echter prima opgelost. De pijlen hebben een foam tip, en kunnen zo niemand verwonden, en ook het elastiek dat je moet spannen om de pijl weg te schieten heeft duidelijk een limiet. Daarnaast wordt de pijl als het ware door de boog heen de juiste kant op geleid, zodat de kans op pijlen die compleet de verkeerde kant op vliegen minimaal is.

nerfrebelleboog2

Even oefenen!

Boogschieten is iets dat je moet oefenen, en dat geldt ook voor de Nerf Rebelle Secret Agent Bow. Toch hebben we al snel de smaak te pakken, en schieten we de pijlen een aardig afstandje door de lucht. De 25 meter, die mogelijk moet zijn, redden we niet, maar we komen steeds verder!