Speelgoed

Speelgoed getest: My Monopoly

Jouw eigen straat in Monopoly? Dat kan! My Monopoly is nieuw, en zo ontzettend leuk. Wij probeerden het uit.

Personaliseren

Personaliseren is hip, denk maar aan boekjes waarin je kind de hoofdrol speelt, of spullen met zijn of haar naam erop. Maar een bordspel dat helemaal om jou draait, dat is nieuw. En geen ander spel dan Monopoly kan dat zo leuk maken!

Foto’s uitzoeken

Voor je het spel gaat spelen, zoek je via de speciale app of website de foto’s die je wilt gebruiken. Dan kan vanaf je computer of smartphone, maar ook rechtstreeks van Facebook of Instragram. Dit gaat stap voor stap, en heel eenvoudig. Bij het spel zijn speciale stickervellen geleverd, waar je deze foto’s zo op kunt printen. Vervolgens plak je ze op het spelbord, op de kaarten en zelfs op de pionnen! Naast foto’s kun je ook wat tekst toevoegen, om het nog persoonlijker te maken.

Plakken maar!

Nu komt het lastigste onderdeel. Waar plak je de stickers? Natuurlijk krijgt ieder gezinslid zijn eigen pion, met eigen foto. Maar wiens gezicht zal op de Algemeen Fonds kaart prijken waarin een schoonheidswedstrijd wordt gewonnen? Lastig hoor, maar ook erg leuk! En: er zitten meer dan genoeg stickers bij het spel, dus je kunt ze nog eens een keertje veranderen als je toch iets anders wilt.

mymonopoly2

Spelen

Als alle foto’s geplakt zijn, speel je het spel zoals je dat gewend bent. Sterker nog, eigenlijk is de basis voor My Monopoly een standaard Monopoly spel, dat je ook al kunt spelen zonder dat je aan de slag bent gegaan met de foto’s. Dus met straten, huizen en hotels, zoals we het al zo lang spelen. Wel zo fijn!

Leuk!

My Monopoly is super leuk, en eenvoudig te personaliseren. Een mooi cadeau voor het hele gezin, en dus perfect voor onder de kerstboom. De adviesprijs is redelijk hoog, €49,99, maar de set is dan ook zeer compleet uitgevoerd. Wij zijn alvast fan!