Speelgoed

Speelgoed getest: Kakelspektakel

Spellen waarbij je iets moet uitbeelden zijn altijd al hilarisch, voor jong en oud, maar doe je dat met een rubberen kip, dan wordt het pas écht leuk, bewijst Kakelspektakel!

Kakelspektakel

Hoe ze er bij Goliath ooit op gekomen zijn is ons een raadsel. Het aloude ‘iets uitbeelden waarbij je teamgenoten moeten raden wat het is’ zo doorontwikkelen, dat er opeens een rubberen kip in het spel is: je moet er maar op komen. Maar eerlijk is eerlijk: Kakelspektakel wordt er behoorlijk grappig door.

Flexibel beestje!

Die rubberen kip, daar heb je wat aan! Want in die 10 seconden waarin je, zonder te praten uiteraard, aan je teamgenoten moet laten raden wat er op je kaartje staat helpt hij je een handje. Het vereist even wat omschakeling, probeer de kip niet als kip te zien, maar als een hulpmiddel, en je zult zien dat de geraden woorden binnenstromen.

Of niet. Want om heel eerlijk te zijn, wij kregen vooral de slappe lach van onze wanhopige teamgenoten die de vleugels en kop van de kip alle kanten op bogen, maar raden wat ze bedoelden, ho maar. Met een kip een rolstoel uitbeelden… is dat überhaupt wel mogelijk? Dat maakt eigenlijk niet uit, want dit soort spellen horen vooral een lach op je gezicht te brengen. Kakelspektakel is een perfect spel voor familieavonden, hoe grappig is het om oma met een rubberen kip wanhopig iets uit te zien beelden, maar ook kinderen onderling kunnen er behoorlijk wat lol aan beleven. Met een verkoopprijs van €19,99 een prima cadeau idee.

kakelspektakel2