Speelgoed

Speelgoed getest: Furby Boom

Vorig jaar maakten we kennis met de compleet vernieuwde Furby. Dit jaar gaan de makers nog een stapje verder met Furby Boom!

In 2013 was Furby het meest verkochte speelgoed ter wereld, best bijzonder voor iets met toch een behoorlijk stevige aankoopprijs. Het succes leidde tot een uitbreiding van de Furby lijn, de geboorte van Furby Boom!

Furby Boom

Furby Boom lijkt in veel opzichten op zijn voorganger. Een grote haarbol met ogen, oren en pootjes, die onophoudelijk kwebbelt, danst op muziek en vriendjes wil worden met soortgenoten. De kenner ziet echter verschillen. De ogen zijn nog wat groter geworden, en daardoor nog expressiever, en ook zijn er tien nieuwe vachtjes en kleurencombinaties beschikbaar. Zo is er een Furby Boom naar ieders smaak. Roze met witte stippen, of toch liever een psychedelische print: alles kan.

Ook heeft deze nieuwe pluizige vriend nogal last van meerdere persoonlijkheden. Er zijn er vijf, die ieder moment kunnen wisselen. Rocker, Sweet, Hyper, Feisty en Jolly: allemaal kanten van jouw nieuwe huisdier die je op de meest onverwachte momenten voorbij kunt zien komen.

furbyboom2

Virtueel

Helemaal nieuw is de virtuele wereld, die tot leven komt met behulp van de Furby Boom app. Download hem op je smartphone, en er gaat een wereld voor je open. Zo kun je je Furby Boom verzorgen en te eten geven (tip: zet hem of haar eens onder de douche, en zet om te pesten de kraan op koud water!). Doe je dat goed, dan verdien je virtuele eieren waar Furblings uit geboren worden. Deze baby Furby’s leven alleen in de app, en ook zij hebben verzorging nodig. Voor je het weet heb je een hele Furby familie om voor te zorgen. Je kunt ook een eigen Furby Boom-stad bouwen, die je kunt uitbreiden met geld dat je met het spelen van speciale spelletjes binnen de app kunt verdienen.

Slim gedaan, zo is de wereld van Furby Boom altijd bij je, ook als je bijvoorbeeld onderweg bent, of ergens een tijdje moet wachten. De makers van de app hebben zich er niet makkelijk vanaf gemaakt, het geheel is zo uitgebreid dat je er minstens zo veel lol aan kunt beleven als aan je echte Furby Boom.

Here to stay!

Met deze verdere ontwikkeling van de Furby is het wel duidelijk: dit bijdehante beestje is here to stay. Had de Furby van vorig jaar nog wat lastige trekjes, is spelen met de Furby Boom anno nu een stuk gezelliger. Het beestje is lekker eigenwijs gebleven, meldt op gezette tijden dat het best een ijsje zou lusten, maar geniet er ook lekker van als je hem knuffelt. Het speciale Furbish taaltje kent weer veel nieuwe Nederlandse uitdrukkingen, die naarmate je vaker met hem speelt talrijker worden.

De app is een mooie toevoeging, zeker voor iets grotere kinderen, die worden gestimuleerd regelmatig terug te komen en zo meer eieren te verdienen, wat uiteindelijk tot het Gouden Ei kan leiden. Maar ook zonder de app vinden wij de Furby Boom een amusant gezelschap, dat dit jaar vast weer op veel verlanglijstjes zal pronken. De verkoopprijs bedraagt €99,99, meer informatie vind je op de site van Hasbro.