Speelgoed

Smart Egg: geen eitje!

Zo’n Smart Egg oplossen, da’s een fluitje van een cent, toch? Nou, niet dus! Wat een leuk, verslavend speelgoed!

Smart Egg

Een Smart Egg is, de naam zegt het al, een ei. Met een stokje moet je er je weg doorheen zien te vinden, als een doolhof. Dat lijkt vanaf de buitenkant niet al te lastig, maar heb je het stokje er eenmaal in de bovenkant ingestoken blijkt het toch niet mee te vallen.

De ene kant er een stukje uit, de andere kant een stukje draaien. Je moet goed aanvoelen wat je met het stokje, dat aan beide uiteindes van een balletje is voorzien, moet doen om hem zonder eruit te halen door het ei heen te leiden. En dan is het ei dat wij als eerste probeerden nog wel van het niet al te lastige level 4!

Steeds moeilijker

Heb je jouw Smart Egg eindelijk bedwongen? Dan kun je het jezelf moeilijker gaan maken. Met je ogen dicht bijvoorbeeld, of met maar één hand. Of leg jezelf, om de druk wat te verhogen, een tijdslimiet op. Lukt het je, al dan niet na een tijdje oefenen, dan nog steeds? Dan is het tijd om een nieuw Smart Egg aan te schaffen (€6,99 euro per stuk) in een hoger level. Al ziet zo’n ei er aan de buitenkant misschien niet moeilijker uit, we kunnen je verzekeren dat het als je eenmaal ermee bezig bent heel anders zit!

Smart Egg

Voor jong en oud

Leuk aan een Smart Egg is dat zowel kinderen als volwassenen er plezier van kunnen hebben. Zit je kind eindeloos met het stokje te klooien en lukt het maar niet? Je zult binnen de kortste keren ‘Geef maar even hier!’ zeggen, om het ‘even’ voor hem op te lossen. Maar of dat zal helpen?

Een Smart Egg is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar, en stelt zowel hun gevoel, logisch denken als geduld flink op de proef. Dankzij de lage aankoopprijs ook leuk als cadeautje, of om een aantal mee te nemen op vakantie.