etalage Speelgoed

Schetenjacht

Je kent het vast: je hoort iemand een scheetje laten, maar wie is het toch? Dit vraagstuk vormde de basis voor een leuk en makkelijk nieuw spel, Schetenjacht, waar kinderen eindeloos veel plezier mee kunnen hebben.

Schetenjacht

Een spel zonder al te veel ingewikkelde regels en dat ook jonge kinderen snel onder de knie hebben: wij zijn er dol op. Hoef je er als ouder niet heel de tijd bij te blijven en oneindig vaak de spelregels op te zoeken, en kunnen kinderen snel zelf aan de slag.

Schetenjacht is wat dat betreft een schot in de roos: één keer uitleggen en kinderen vanaf een jaar of vijf kunnen aan de slag. Aan het spelbord zitten vier draadjes met daaraan kleine scheetkussentjes. Deze verstop je, één per speler, onder tafel en houd je daar goed vast. Als het spel begint gaat één van de scheetkussentjes licht geven. Is het de jouwe? Dan druk je op de knop, en hoort iedereen jouw scheetje.

Maar zorg wel dat je je gezicht in de plooi houdt, en dat niemand je armen of handen ziet bewegen. Nadat er een scheet is gelaten moeten je medespelers namelijk gaan raden wie de dader was, en is het zaak niet ontmaskerd te worden!

Schetenjacht

Grappig en simpel

Zo simpel is het! Een ideaal spel voor jonge kinderen, maar ook iets oudere exemplaren hebben er volop lol mee. En natuurlijk is het ook leuk om met papa en mama te spelen, en hen te kunnen beschuldigen van het laten van een scheet! Leuk spel van Goliath, dat vast en zeker op menig verlanglijstje terecht zal komen.