Speelgoed

Poepspel

Een spel waarin een scheetzak en drollen de hoofdrol spelen. Het is een garantie voor succes, en voor een hoop meligheid. Maar is het ook echt leuk om te spelen? Dat probeerden wij natuurlijk uit.

Poepspel

Poepspel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, de leeftijd waarop het woord ‘poep’ nog garant staat voor een flinke grijns, zeker als je het tijdens het spelen van een spel ongestraft eindeloos kunt zeggen.

Als we de doos van het spel openen zien we meteen vijf drolletjes met een elastiekje, zodat ze goed op je hoofd blijven zitten. En een scheetkussen. Voor kinderen is het spel op dit moment al geslaagd, maar wij gaan op zoek naar de spelregels. En die zijn, als we ze eenmaal door hebben, best makkelijk.

Iedereen is tegelijk aan de beurt, en moet zo snel mogelijk zijn kaarten kwijt zien te raken. Op die kaarten staan een toilet, een drol, wc-papier en handen wassen, en deze moeten in genoemde volgorde (iedere andere zouden we in het echt ook afraden…) op de stapel worden gelegd. Wie op die manier als eerste door zijn kaarten heen is heeft gewonnen.

Waar die drollen en dat scheetkussen dan voor dienen? Goede vraag, stelden wij onszelf ook. Het scheetkussen doet dienst als een soort toeter, waarop je moet drukken als je door je kaarten heen bent en de ronde wint. De drollen zijn voor de ongelukkige winnaars van een ronde: wie na vijf rondes de meeste drollen op zijn hoofd heeft is de verliezer van het spel.

Poepspel

Grappig

Poepspel is eigenlijk een kaartspel, waarbij je goed moet opletten, dat door de toevoeging van drollen en scheten voor kinderen opeens een stuk geestiger wordt. Slimme zet van Identity Games, want reken maar dat hier veel mee gespeeld gaat worden. De verkoopprijs bedraagt €14,99.