Speelgoed

Speelgoed getest: Peppa’s Dolle Draaispel

Peppa’s Dolle Draaispel is een enorm leuk spel voor de allerkleinsten. Wij probeerden het natuurlijk voor je uit.

Peppa’s Dolle Draaispel

Peppa’s Dolle Draaispel werkt heel eenvoudig, al moet je wel even de spelregels lezen en aan je kind (het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar) uitleggen voor je aan de slag gaat.

Iedere speler kiest een vriendjeskaart, met daarop de afbeelding van Peppa of 1 van haar vriendjes, en steekt die in een gleufje van de draaibak. Daarna mag je om de beurt Peppa, die ook in de draaibak staat, een rondje laten draaien.

Is ze uitgedraaid, dan zegt Peppa iets. Zegt ze 1, dan mag je 1 omgekeerd kaartje van de tafel pakken. Staat daar jouw vriendje op? Dan mag je hem houden! Degene die als eerste de 5 kaartjes met zijn of haar vriendje heeft verzameld heeft gewonnen.

Ogen dicht!

Maar Peppa kan meer zeggen dan ‘1’. Zegt ze ‘2’, dan mag je twee kaartjes pakken. Dubbele kans dat daar jouw vriendje bij zit! Maar zegt ze ‘Ogen dicht!’, dan moet je je ogen sluiten, én 1 van je verdiende kaartjes inleveren.

Deze gaan je medespelers tussen de andere kaartjes verstoppen als jij je ogen dicht hebt. Kijk dus eerst goed hoe alles er bij ligt, en probeer direct als je je ogen open doet te ontdekken waar jouw kaartje is neergelegd: dan kun je die bij je volgende beurt weer pakken!

Een echt spel

Al is de doelgroep nog zo jong, Peppa’s Dolle Draaispel is een écht spel. Met winnaars en verliezers, met momenten waarop alles meezit en momenten waarop je dingen in moet leveren. Zo leren jonge kinderen al de basiselementen voor latere bordspellen. De vrolijk pratende Peppa zorgt ervoor dat de sfeer altijd gezellig blijft!