Speelgoed

Speelgoed getest: Peppa Verstoppertje spelen

Peppa, waar zit je? Dat wordt flink zoeken, met het leuke spel Peppa Verstoppertje spelen. Wij probeerden het uit.

Peppa Verstoppertje spelen

Verstoppertje spelen kenden we al van andere figuurtjes. Eerder kon je al Nijntje zoeken, of Woezel en Pip. Zelfs Kikker, en Dora verstopten zich al. Maar Peppa kan het ook als de beste.

Hoe werkt het?

Zelfs de allerjongsten, zeg vanaf 1,5 jaar, kunnen al met Peppa Verstoppertje spelen aan de slag. Voor iedere leeftijd is er een ander spelniveau bedacht, waardoor het leuk blijft.

Bij kleine kindjes verstop je Peppa op een plek dichtbij. Achter wat speelgoed bijvoorbeeld. Zet Peppa daarna aan, en iedere 10 seconden zal zij zich laten horen. Kan je kindje ontdekken waar het geluid vandaan komt?

Is je kindje iets ouder, vanaf 2,5 jaar ongeveer, kun je ook de bijgeleverde plaatjes gaan gebruiken. Kies drie afbeeldingen, waarop je alledaagse voorwerpen vindt. Verstop Peppa vervolgens, terwijl je kind niet kijkt uiteraard, achter 1 van die voorwerpen. Kan je kind de voorwerpen die op de plaatjes staan vinden in jullie huis? Peppa helpt natuurlijk een handje, door regelmatig iets van zich te laten horen. Een goede manier om een kind niet alleen te leren zoeken naar geluiden, maar ook de voorwerpen om hem heen te leren herkennen en benoemen.

Op speurtocht!

Voor kleuters maak je het nog een stapje lastiger, en kun je een hele speurtocht uitstippelen. Pak een kaart met een voorwerp, bijvoorbeeld de fruitschaal en houd deze apart. Bij de fruitschaal leg je vervolgens nog een kaart neer (wel een klein beetje uit het zicht natuurlijk), met wederom een voorwerp, een plant bijvoorbeeld. Bij de plant leg je vervolgens ook Peppa neer.

Te makkelijk? Je kunt, zeker als je kind wat ouder wordt, natuurlijk nog een aantal stappen verder gaan, en een speurtocht door het hele huis uitzetten, met een flinke lading kaartjes. Ook voor wat oudere kinderen nog steeds leuk.

Verstoppertje is leuk

We hebben al heel wat versies van dit spel voorbij zien komen, en weten zeker dat ook Peppa Verstoppertje spelen weer een hit zal worden. Gewoon, omdat Peppa zo populair is, maar zeker ook omdat dit oh zo simpele spel zo ontzettend leuk is om te spelen, en steeds weer anders is. Een schot in de roos!