Kids Speelgoed

Muziek maken met Tweet Beats

Tweet Beats

Leuk, muzikaal, en ook een klein beetje leerzaam: maak kennis met de Tweet Beats!

Tweet Beats

Tweet Beats zijn vrolijke vogeltjes, die ieder overduidelijk hun eigen stijl hebben. Jenny heeft duidelijk ‘girlpower’, terwijl Binky zo in een boyband kan. Strandbal Robbie komt uit Jamaica en houdt van reggae, terwijl Amerikaan MC Jay meer van de rapmuziek is.

Al deze vogeltjes samen vormen een bont gezelschap, maar zijn ook in staat om tal van verschillende ‘beats’ te creëren.

Zet ze in de boom

Vogeltjes zingen graag als ze in een boom zitten, en dat is dan ook precies waar je deze Tweet Beats gaat plaatsen. Geen echte, gelukkig, maar een speciaal exemplaar dat je vindt in de basisset. Zet ze maar eens neer, één voor één, en je hoort een muziekstuk ontstaan. Leuk!

Tweet Beats

Nog leuker, en zelfs een beetje leerzaam, wordt het als je eens goed kijkt naar de positie van de vogeltjes. Een muziekstuk maakt zelden gebruikt van slechts een enkel instrument, het gaat om het samenspel. Dat geldt ook bij de Tweet Beats. Het vogeltje dat op de onderste tak zit levert de drumpartij. De tak erboven verzorgt de bas, gevolgd door de melodie. De vogel op de bovenste tak tenslotte mag de zang voor zijn of haar rekening nemen. Zo werkt het ook bij het componeren van een échte beat!

De plaats bepaalt

Leuk, toch? Nog leuker wordt het als we vertellen dat iedere vogel op ieder plekje van de boom zijn of haar eigen smaak zal laten horen. De drumpartij van Jenny is niet te vergelijken met die van MC Jay, terwijl ook de zang bijvoorbeeld per vogel compleet verschillend is. Op die manier kun je dus volop variëren, en zoeken naar jouw favoriete beat. In de basisset zitten vier vogeltjes, maar er komen er nog veel meer (20 in totaal) die je los kunt kopen, om nog meer variatie te krijgen.

Tweet Beats

Wij vinden de Tweet Beats een schot in de roos. Jonge kinderen (de set is geschikt voor 5+) leren spelenderwijs meer over de opbouw van een muziekstuk, en leren door goed te luisteren het verschil tussen pak ‘m beet de drums en de bas. Daarnaast kunnen zij hun eigen smaak ontwikkelen, door steeds keuzes te maken en te bepalen wat zij het mooist vinden.

De set is niet heel goedkoop (€39,99), maar met Tweet Beats weet Identity Games wel iets bijzonders naar de speelgoedwinkels te brengen, iets origineels waar kinderen urenlang zoet mee kunnen zijn.