Speelgoed

Klabats

Ben je op zoek naar een spel dat je met het hele gezin kunt spelen? Klabats is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, maar is ook voor volwassenen hartstikke leuk. Wij probeerden het uit.

Klabats

Klabats, da’s het geluid dat je tijdens het spelen van dit spel vaak gaat horen. Het speelbord bestaat uit vier opklaparmen, met bovenin ruimte om te schrijven. Hierop vul je met wisbare stift razendsnel de antwoord op de gestelde vraag in, waarop je de arm los laat.

Dit is het ‘klabats’ moment, het geluid dat de armen maken als ze in worden geklapt. Ligt jouw arm als bovenste op de stapel? Dan was je als laatste met antwoorden. Dat hoeft nog niet te betekenen dat je geen punt hebt gewonnen: de armen worden van boven naar beneden omhoog gehaald, om te ontdekken wie de eerste speler was die het goede antwoord gaf. Er zitten strikvragen tussen, dus soms kan het lonen iets langer na te denken en als laatste je arm in te klappen, maar daardoor misschien wel de enige met het goede antwoord te zijn!

Klabats

Een leuk, hilarisch en lekker dynamisch spel, waarvoor je veel moet weten, snel en efficiƫnt moet kunnen nadenken en een goed reactievermogen moet hebben. Bij ons gaat hij er deze winter absoluut vaak bij gepakt worden, wat een leuk spel!