Speelgoed

Kidslog probeert de nieuwe Tamagotchi

De Tamagotchi is terug! Dit elektronische huisdier was in de jaren ’90 een enorme hit, en staat klaar om een nieuwe generatie te veroveren. Wij probeerden hem uit.

Voor de enkeling die nog nooit van de Tamagotchi gehoord heeft: in een elektronisch ei bevindt zich een beestje. Een beestje dat aandacht en verzorging nodig heeft. Aan jou de taak om hiervoor te zorgen. Geef hem eten als hij dat nodig heeft, laat hem op tijd naar het toilet gaan en zorg dat hij het naar zijn zin heeft. Doe je dat niet goed, dan neemt Tamagotchi afscheid van je, en kun je het met een nieuw gelegd ei opnieuw proberen.

Een goede manier om kinderen verantwoordelijkheid voor iets of iemand anders aan te leren, zo werd gesteld bij de introductie. En om verslaafd te raken, zo bleek al snel. Een digitaal huisdier, in de jaren ’90 was het iets compleet nieuws, en daar ging menig kind en volwassene helemaal in op.

Inmiddels zijn we heel wat jaren en technologische ontwikkelingen verder. We kijken niet meer raar op van een apparaat of app dat dagelijks je aandacht vereist. Maar er is ook meer mogelijk geworden! De Tamagotchi is met zijn tijd meegegaan, en naast alle verzorgingsaspecten, die natuurlijk gebleven zijn, kan hij nu ook vriendjes maken met soortgenoten. Dat gaat via de Bump functie, het tegen elkaar aan stoten van twee Tamagotchi’s. Doe je dat vaak genoeg, dan stijg je op de BFF meter! Je kunt op deze manier ook items met elkaar uitwisselen. Spelen met een Tamagotchi wordt dus een socialer verhaal, om die reden is de naam ook veranderd in Tamagotchi Friends.

tamagotchi2

Natuurlijk namen wij de proef op de som, en zorgden we (nadat we een ei hadden laten uitbroeden) met alles dat we in ons hadden voor onze nieuwe vriend. Eten, drinken, medicijnen, komt goed! Helaas waren er in onze omgeving nog geen Tamagotchi vriendjes te vinden, het bumpen is er dus nog niet van gekomen, maar toch durven we met enige zekerheid te zeggen dat ons nieuwe vriendje het goed naar zijn zin heeft. Nu op zoek naar vriendjes, maar dat zal als de rage net zo groot wordt als jaren geleden straks vast vanzelf gaan. De verkoopprijs bedraagt 24,95 euro, Tamagotchi Friends zijn in zes leuke kleurtjes en designs te krijgen.