Speelgoed

Speelgoed getest: Het Spreekwoordenspel deel 2

Er zijn best veel kinderen voor wie het leren van spreekwoorden behoorlijk lastig is. Het Spreekwoordenspel deel 2 helpt ze een handje én is leuk!

Het Spreekwoordenspel deel 2

De naam zegt het al: Het Spreekwoordenspel deel 2 is de opvolger van Het Spreekwoordenspel. We hadden er nooit bij stilgestaan dat er zoveel spreekwoorden waren, maar dat blijken er toch echt ruimschoots genoeg te zijn om ook in deze nieuwe editie 78 opgaves te bedenken.

Hoe speel je het?

Heerlijk, zo’n spel zonder al te veel regels. Pak een kaart, kijk naar de afbeelding waarop de Kaboontjes een spreekwoord uitbeelden, en raad het spreekwoord. Heb je hem goed? Dan mag je het kaartje houden. Heb je hem fout? Dan leg je het kaartje onderop de stapel terug.

Je kunt natuurlijk doorgaan tot alle kaartjes geraden zijn, maar met 78 kaartjes en een minimum aantal van 2 spelers (al kun je het ook in je eentje spelen!) ben je uren bezig. Het is dus handig om vooraf een limiet af te spreken. Je kunt bijvoorbeeld stellen dat de eerste die 15 kaartjes heeft de winnaar is, of dat er na een kwartier wordt geteld wie de meeste kaartjes heeft verzameld.

Leuk en leerzaam!

We geven het eerlijk toe: het is nog niet zo makkelijk om een spreekwoord te raden! De tekeningen zijn prima, maar de link leggen naar een spreekwoord nog niet zo gemakkelijk. Mocht het je toch eenvoudig af gaan, dan kun je het spel wat moeilijker maken door naast het spreekwoord, ook de betekenis ervan te moeten vertellen om een kaartje te verdienen.

Het Spreekwoordenspel deel 2 is een goede manier voor kinderen om spreekwoorden te leren en, met behulp van de vaak grappige tekeningen, makkelijker te onthouden. De verkoopprijs bedraagt €9,95, je koopt Het Spreekwoordenspel deel 2 bij de boekhandel, spellenwinkels of via scalaleukerleren.nl.