etalage Speelgoed

Galgje

Galgje kun je natuurlijk prima spelen met een simpel velletje papier en een pen. Maar we zijn ook wel gecharmeerd van de wat meer duurzame optie die dit Galgje spel in blik biedt.

Galgje in blik

Iedereen die wel eens Galgje gespeeld heeft kan zonder de regels te lezen direct aan de slag met dit spel. Het bevat twee tekenborden, twee schrijfborden, stiften en uitwisdoekjes.

Op het tekenbord is het poppetje aan de galg al voorgetekend, voor iedere letter die de tegenspeler verkeerd noemt mag je een streepje trekken. Heeft hij het woord geraden voordat het poppetje compleet is? Dan heeft hij gewonnen. Hangt het poppetje aan de galg? Dan ben jij de winnaar!

Handig is dat je op het schrijfbord bij kunt houden welke letters je al gevraagd hebben, en welke daarvan wel of juist niet in het woord voor komt. Dat doe je met de bijgeleverde stiften (let op: geen gewone stiften gebruiken, zijn deze op ga dan over op whiteboard markers), die je nadat het spel is afgelopen weer gemakkelijk uit kunt wissen. Krijg je het bordje niet helemaal schoon? Gebruik dan een vochtig microvezel doekje, dat werkt net wat beter dan de meegeleverde wissers.

Galgje Identity Games

 

Niet nodig, wel handig

Natuurlijk heb je dit spel niet nodig om Galgje te kunnen spelen, dat kan ook gewoon op de ouderwetse manier. Maar handig is het wel! Het scheelt een hoop papier, en is ook op reis makkelijk mee te nemen. Daarnaast valt de aanschafprijs van €9,99 ook reuze mee en kunnen we dit spel dus met recht een duurzaam alternatief voor een nog altijd populair spelletje noemen.