Fashion Schoenen

Het geheim van WODEN: kurk

WODEN

Het schoenenmerk WODEN bestaat pas sinds 2013, maar heeft in deze korte tijd een trouwe hoeveelheid fans opgebouwd. Het geheim? Kurk!

WODEN

Goedkoop zijn ze niet, voor een stel WODEN sneakers gaan de bedragen snel richting de 100 euro of meer. Maar duurzaam zijn ze wel! Door het gebruik van goede, duurzame materialen gaan de schoenen lang mee, langer dan sneakers van een paar tientjes. Dat, en de heerlijke pasvorm, vinden wij de aankoopprijs meer dan waard. WODEN koop je o.a. bij Winkelstraat.nl

Duurzaam

WODEN staat voor WOrks of DENmark, waarmee we ook meteen verraden waar de roots van dit merk liggen. De oprichters van WODEN gaan voor meer dan zo maar een sneakermerk, ze bouwden een merk met een verhaal.

Duurzaamheid vormt een belangrijke factor binnen dit verhaal. De rubberen zool bestaat voor 10% uit gerecycled materiaal, en er wordt gebruik gemaakt van visleer. Dit is eigenlijk een restproduct van de visindustrie in de Noordzee, maar minstens zo goed te gebruiken voor schoenen als ‘gewoon’ leer. En nee, wees niet bang, je ruikt er niks van.

WODEN

Daarnaast vind je kurk in de schoenen terug, bijvoorbeeld in de inlegzool die van kurk is gemaakt. Dat is niet alleen milieuvriendelijk (om kurk te ‘oogsten’ hoef je de boom niet te kappen, het komt uit de schors), maar ook nog eens erg comfortabel. Kurk is luchtdoorlatend en vochtabsorberend, en daarmee perfect geschikt om te gebruiken in schoenen.

WODEN

Hoe zitten ze?

Goed verhaal dus, maar zitten die WODEN sneakers ook een beetje lekker? Wij probeerden een paar uit (de YDUN Pearl Black, een prima paar met kleine ‘pareltjes’ over het hele oppervlak van het leer), en één ding valt direct op: wat zijn ze lekker licht!

Waar veel sneakers wat zwaar of zelfs lomp aan je voeten kunnen voelen, zijn deze exemplaren super lichtgewicht, alsof je op wolkjes loopt. Geen rare zolen met lucht erin of ertussen, kussentjes of wat dan ook, nee, gewoon een stevige zool met goed profiel… en kurk.

Tussen de lagen in de zool zit een dun randje kurk verwerkt, wat er niet alleen leuk uitziet maar ook extra comfort geeft aan de hiel. Het meeste kurk vind je echter ín de schoen, in de vorm van een uitneembare binnenzool. Dat uitnemen zouden wij trouwens niet doen, da’s zonde. Heb je snel last van je voeten, en zoek je schoenen met een binnenzool die je voeten echt ondersteunen? Dan moet je deze hebben. De zool loopt mooi om de hiel heen, heeft een goede bolling en bevat naast kurk een zacht, verend materiaal voor extra comfort. En dat loopt dus lekker, heel lekker!

WODEN