Kids

Zelf de hoofdrol spelen in MiniBigBooks van HP!

HP MiniBigBooks

Heeft jouw kind altijd al eens de hoofdrol willen spelen in een boek? Dat kan nu in de MiniBigBooks van HP. En dat gaat hartstikke makkelijk!

Voorlezen

We weten het allemaal: voorlezen en lezen zijn enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Leuke boekjes maken dat natuurlijk extra makkelijk, en al is er op dat gebied volop keuze, een boek waarin je kind zelf de hoofdrol speelt is natuurlijk wel héél bijzonder!

Hoe?

Hoe je een boekje maakt met jouw kind in de hoofdrol? Gewoon met je eigen printer en MiniBigBooks van HP! Op MiniBigBooks.com zie je precies hoe het werkt. Eerst kies je een leuk verhaaltje uit. Gaat jouw kind voor het eerst naar school? Dan kies je het boekje dat daarover gaat. Binnenkort naar de tandarts? Daar is ook een boekje over! Maar er zijn er nog veel meer, waarin je kind zomaar opeens een nieuwe superheld of astronaut kan zijn, om maar eens wat te noemen.

HP MiniBigBooks

Heb je een verhaal gekozen, dan wordt het tijd om het te gaan personaliseren. Van iedere hoofdpersoon kun je niet alleen de naam aanpassen, maar ook het gezicht. Dus zoek snel wat leuke foto’s op (portretten of pasfoto’s werken het best, maar met wat handig passen en meten kom je met een huis-tuin-en-keuken kiekje ook een heel eind) en geef de hoofdpersonen bekende gezichten.

HP MiniBigBooks

Printen!

Is je boekje gepersonaliseerd en klaar, dan kun je het printen. Of opslaan, of delen via Facebook. Maar printen vinden wij het leukst! Want zeg nou zelf, we doen eigenlijk veel te weinig met die printer, terwijl er zoveel mee kan. MiniBigBooks zijn hier een goed voorbeeld van: een echt boekje, dat zomaar uit je printer komt rollen.

Voor een perfect afdrukresultaat (er komen in het boekje veel kleurrijke afbeeldingen en foto’s langs) raden we de HP Envy Photo aan, deze print haarscherp en snel, ook in kleur. Want een boekje met jouw kind in de hoofdrol, dat moet er natuurlijk wel tip top uitzien.

Het boekje druk je af op twee vellen A4 papier. Op de site van MiniBigBooks lees je precies hoe je het resultaat op de juiste manier in elkaar vouwt. Goed lezen en naar de afbeeldingen kijken, dan is het zo gepiept.

HP MiniBigBooks

Het resultaat

Een minuut of tien nadat we begonnen met het samenstellen van ons MiniBigBook hebben we het resultaat in handen. Een gezellig boekje met heel bekende gezichten in de hoofdrol, dat enorm leuk is om voor te lezen. Natuurlijk gaat een boekje van gewoon papier net wat minder lang mee dan eentje dat je in de boekwinkel koopt, maar dat is geen probleem: je print zo weer een nieuw exemplaar uit. Of je maakt een nieuw verhaaltje, want er zijn genoeg MiniBigBooks om uit te kiezen. Leuk idee van HP, een tip voor iedereen met jonge kinderen!