Kids

Voordelen van een wasbare zwemluier

Jippie! Je gaat binnenkort zwemmen met je baby! Maar dat kan natuurlijk niet met een gewone luier. Een normale luier zuigt zichzelf helemaal vol met water en zwelt gigantisch op. Je wil zorgeloos lekker het zwembad in en heerlijk spetteren en spatten met je kleine waterman of watervrouw.

Het is altijd superwarm, zeg maar tropisch, in het zwembad anno 2020. Let daarop als je met je kleine kindje naar het zwembad gaat. Pas jouw en de babykleding daarop aan. Ga eerst jezelf omkleden. Misschien handig als je thuis al je badpak aan hebt getrokken, dan ben jij snel klaar in het badhokje en hoeft je kindje niet zo lang te wachten op het aandoen van de zwemluier.

Wat is eigenlijk een zwemluier?

Die werkt hetzelfde als een normale luier, maar zwelt niet op door het water en omdat hij goed nauw aansluit aan het lichaam van je lieve baby komen er bij een ongelukje geen nare dingetjes boven drijven. Ook kan je baby lekker spartelen en spetteren zonder dat de luier zwaar wordt of afzakt. Gewoon fijn zorgeloos spelen met je kindje en genbieten van het moment.

Wasbare zwemluier

Er bestaan wegwerp zwemluiers en wasbare zwemluiers. Voor het babyzwemmen is de wasbare zwemluier een perfect alternatief voor de wegwerp zwemluier. Een waterdichte maar wel ademende buitenkant en een nylon gaas aan de binnenkant zodat hij functioneert als een gewonen zwemluier. Met elastiek en klittenband voor snelle en perfecte aansluiting op het lijfje van je kindje. Je kunt de wasbare zwemluiers steeds weer gebruiken omdat deze te wassen zijn. Kies een grappig design in een leuke kleur en ga gauw op zwemavontuur met je kleine. De wasbare zwemluier is duurzaam, je hoeft hem maar één keer aan te schaffen en hierdoor lekker voordelig als je vaker gaat babyzwemmen. Door de handige verstelbaarheid gaat de zwemluier best een tijdje mee, lekker duurzaam! Ook heb je geen afval zoals bij wegwerp zwemluiers. Een handige tip is om vlak voordat jullie gaan zwemmen je baby nog een laatste keer te verschonen. Zo gaat hij schoon en met een lege luier het water in.