Kids

Toffe Turner: alles draait om de landing

Toffe Turner

Epke, je krijgt concurrentie! Met Toffe Turner kan iedereen aan de rekstok slingeren.

Toffe Turner

Wat een grappig idee! Een spel waarin het draait (en dit in de meest letterlijke zin van het woord) om een rekstok. Daaromheen hangt een poppetje, een turner, die een speler met een druk op de knop heel hard rondjes kan laten draaien. Om duizelig van te worden!

Nu is rondjes draaien al knap lastig, maar iedereen die wel eens een turnwedstrijd heeft bekeken weet dat wat daarna komt nog véél lastiger is: die verdraaide afsprong, en de perfecte landing.

Toffe Turner

Landen maar!

Wat is het juiste moment om jouw turner door de lucht te laten vliegen, en vervolgens netjes op zijn voeten te laten landen? Een kwestie van oefenen! Want nee, dit spel speel je niet zo maar even uit de losse pols. Er gaat opperste concentratie, en heel veel oefenen mee gepaard. Niet voor niks is de aanbevolen leeftijd 8+: jongere kinderen kunnen best op de juiste knopjes drukken om de turner te laten draaien en vliegen, maar om dit op het juiste moment te doen is wat inzicht nodig. En heel veel geduld. Want geloof ons: de turner zal heel wat keren op zijn kop of kont landen.

Het leuke aan dit spel is dat ieder potje anders is. Je moet geluk hebben, maar ook geduld en ‘vlieguren’: oefenen loont. Daarom zouden we ook aanraden om niet alleen maar tegen elkaar te spelen, maar ook alleen. Kun je jouw afsprong steeds een beetje verbeteren? Ontdek jij de perfecte timing?

Toffe Turner

Ook als ouders zijn we blij met Toffe Turner: natuurlijk, de zoveelste mislukte landing zal wat frustratie opwekken, maar oefening loont. En dat je kind dit spel ook rustig in zijn eentje kan spelen vinden wij een enorm pluspunt: we hebben tenslotte niet altijd de tijd (of laten we eerlijk zijn: de zin) om samen een spelletje te doen. Toffe Turner hoeft dus niet in de kast te blijven staan tot er een medespeler is gevonden, alleen spelen en oefenen is bijna net zo leuk.