Fashion Kids

Shoppen met kinderen

Met de wisseling van de seizoenen, is het ook weer tijd voor een wisseling van kleding. In het geval van kinderen betekent dit vaak dat het moment om flink wat nieuwe kleding aan te schaffen ook weer is aangebroken. Zeker jonge kinderen groeien zo snel, dat de kans klein is dat ze hun kleding van vorig jaar nog passen. Hoe pak je dat het slimst én leukst aan, kleding kopen voor je kind?

Eigen mening?

Er zijn kinderen die al op jonge leeftijd, zeg maar vanaf het moment dat ze kunnen praten, een eigen mening hebben over de kleding die zij dragen. Vinden zij iets mooi, dan dragen ze dat kledingstuk het liefst iedere dag. Maar vinden zij iets niet mooi, dan kun je als ouder op je kop gaan staan, maar ze zullen het echt niet aantrekken.

Naarmate kinderen ouder worden zal deze mening steeds sterker worden. Kon je eerst nog gewoon kopen voor je kind wat jij leuk vond, zodra ze een eigen willetje krijgen kun je maar beter rekening houden met hun smaak, anders is de kans groot dat je met een kast vol ongedragen kleding eindigt. Natuurlijk mag je aan die eigen mening wel wat grenzen stellen: prima dat je het liefst jurkjes draagt, maar voor hele koude dagen moet je ook wat broeken en truien in de kast hebben hangen. En als je trainingspakken het lekkerst vindt zitten kunnen we er daar best een paar van kopen, maar er zijn ook momenten waarop je even geen sportkleding aan mag.

Hoe en waar?

Heb je de afspraken met je kind doorgenomen, en is het tijd om te gaan shoppen, dan is het goed om ook hier even over na te denken. Vindt jouw kind het leuk om kleding te passen en in winkels naar kleding te zoeken? Ga dan naar een winkelcentrum waar het liefst meerdere winkels te vinden zijn waar je kunt slagen. Zeker oudere kinderen hebben vaak een mening over de merken die zij willen dragen, zeker als het om bijvoorbeeld spijkerbroeken gaat. Bespreek dit vooraf. Je kunt je kind wel meeslepen naar een winkel met verschillende jeansmerken, maar als hij of zij de zinnen heeft gezet op Cars jeans, en dit merk verkopen ze er niet, sta je er echt voor niks.

Is je kind geen blije shopper, en heeft het een bloedhekel aan winkels? Maak het jezelf dan gemakkelijk, en shop online. Door je kind even op te meten kun je aardig inschatten welke maat het nodig heeft. Mocht je er toch een maatje naast zitten, is ruilen tegenwoordig ook zo gepiept.