Kids

Play-Doh Kleuren & Vormen: spelenderwijs leren

Play-Doh Kleuren & Vormen

Houdt je kind van kleien? Goed nieuws: dat is hartstikke educatief!

Spelen & Leren

Jonge kinderen leren door te spelen, door dingen te ervaren en te onderzoeken. Daar hebben ze eigenlijk helemaal geen educatief speelgoed voor nodig, de wereld om hen heen is leerzaam genoeg.

Toch vinden we de Spelen & Leren lijn van Play-Doh leuk en de moeite waard. Want ja, er wordt volop geleerd, maar bovenal kan het kind lekker spelen én kleien!

Play-Doh Kleuren & Vormen

In een doos Play-Doh Kleuren & Vormen vind je naast klei en vormpjes ook een Samen Spelen boekje, met daarin ‘opdrachten’. Van makkelijk naar moeilijker, en vooral bedoeld om ouders tips te geven om samen aan de slag te gaan. Handig zijn de speelmatten, waarop kinderen bijvoorbeeld zelf in reepjes klei de regenboog kunnen maken, of figuurtjes in verschillende kleuren en vormen.

Play-Doh Kleuren & Vormen

Groot en klein, dun en dik, rond en vierkant: allemaal zaken die kinderen op deze manier spelenderwijs kunnen ontdekken. Daarnaast is kleien, wat je ook maakt, ook nog eens erg goed voor de motoriek.

Handig extraatje

Wij zien de speelmatten en het boekje met opdrachten vooral als een handig extraatje. Wat inspiratie, voor als je kind samen wil kleien en je als ouder niks leuks weet te verzinnen. Op deze manier is er altijd iets te doen, en ben je ongemerkt ook nog eens de kleuren en vormen aan het oefenen.

Maar laat het kind ook gerust eens lekker zelf aan de slag gaan met klei. Buiten de lijntjes kleuren, of kleien in dit geval, is minstens zo onmisbaar tenslotte. Laat het kleuren mengen, of heel rebels een hartje maken terwijl het eigenlijk een ster moet zijn. Ook daar leren kinderen van!

Play-Doh Kleuren & Vormen

In de Play-Doh Spelen & Leren lijn vind je nog meer van dit soort sets, o.a. om de letters te leren, of zelf verschillende structuren te maken. Hartstikke leuk om samen mee aan de slag te gaan, of te gebruiken wanneer je van school signalen krijgt dat het kind wat extra oefening nodig heeft. De sets zijn geschikt vanaf 2 jaar, maar zeker de cijfers en letters varianten zijn natuurlijk meer iets voor kleuters.