Kids Speelgoed

Lekker puzzelen!

legpuzzels

Als de avonden langer en donkerder worden, gaan we met zijn allen op zoek naar gezellige manieren om onze tijd door te brengen. Lange tijd grepen we vooral naar een bordspel, maar ook de ‘good old’ legpuzzel wordt weer steeds populairder.

Suf?

Een legpuzzel? Is dat niet iets wat je oma 30 jaar geleden deed? Daar is toch niks aan? Onzin! De legpuzzel is, zeker de laatste jaren, behoorlijk met zijn tijd meegegaan, en heeft heel wat fans. En ja, dat zijn ook mensen van onder de 65, meer dan genoeg zelfs.

Een puzzel staat garant voor heel wat avondjes eens iets anders doen dan op de bank liggen en Netflix kijken. Je kunt in je eentje puzzelen, maar ook samen met je partner of zelfs de kinderen. En het gevoel dat je krijgt als je het laatste stukje op zijn plek legt… Veel meer voldoening dan dat is bijna onmogelijk, toch?

Moderne puzzels

Maakten we een jaar of 30 geleden vooral puzzels met een idyllische landschappen, wie heeft er geen Zwitserse Alpenweide in elkaar geprobeerd te puzzelen, is de keuze nu vele malen groter. Er zijn veel meer verschillende soorten legpuzzels, voor allerlei verschillende doelgroepen te koop.

disney villainous puzzel

Ben je bijvoorbeeld dol op Disney, en heb je een voorliefde voor de slechteriken die zij de wereld in hebben gestuurd? Er zijn prachtige puzzels van 1000 stukjes te koop waarin zij de hoofdrol spelen. Wij stortten ons bijvoorbeeld op de prachtige, duistere Maleficent. Geen makkelijke puzzel, maar wel prachtig gedetailleerd en vol iconische fragmenten uit Doornroosje.

Grappige wereldreis

Houd je van reizen, dan is de Cities of the World serie misschien iets voor jou. Deze cartoons spelen zich af in verschillende wereldsteden, waaronder ons eigen Amsterdam. Wij kozen voor de winteruitvoering (er is er ook eentje van de zomer), en brachten heel wat uurtjes door met het zoeken van de juiste stukjes van deze bonte plaat waarop zo veel gebeurt! Leg je vaker Cities of the World puzzels, dan zul je vast de Amerikaanse toeristen Bob en Nancy herkennen. Zij duiken in iedere wereldstad op en maken de gekste dingen mee. Wat hen precies overkomt is op de doos niet te zien, daarvoor moet je de puzzel eerst maken. Een leuke twist!

cities of the world puzzel

De lucht in

Wil je eens iets anders dan een platte puzzel, en vind je het leuk om het resultaat ergens neer te kunnen zetten? Kies dan eens voor een 3D puzzel. Neem bijvoorbeeld deze bekende Londonse dubbeldekker, nieuw in de winkels. Het zoeken van de juiste stukjes is bij dit soort puzzels niet zo lastig, zij zijn genummerd, maar om ze netjes in de juiste volgorde in elkaar te zetten zonder je creatie weer in 100 stukjes te laten vallen, dat vereist wel wat tact en beleid. Als beloning houd je aan het einde wel een prachtige dubbeldekker over die ook nog eens als pennenbakje kan dienen.

3d puzzel london bus

Alle puzzels die wij probeerden zijn van Ravensburger. De Maleficent en Cities of the World puzzel kosten €16,99 per stuk, de 3D puzzel van de London bus kost €32,99.