Kids Speelgoed

Kleine spellen, groots plezier

de slimste mens ter wereld spel

Ben je dol op het spelen van spelletjes, maar vind je het vaak wel een gedoe, zo’n groot bordspel? Niet makkelijk mee te nemen, het neemt je hele tafel in beslag, de regels zijn soms wat omslachtig? Steeds meer spellen komen ook met een kleinere uitvoering, die vaak ook makkelijker te spelen is.

Pocket

Zo hebben twee populaire bordspelen voor spelers vanaf 12 jaar nu ook een pocket-uitvoering. Het gaat om De Slimste Mens ter Wereld en De Mol, allebei heel goed geschikt om op donkere avonden gezellig aan de keukentafel te spelen, maar ook om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een korte vakantie of een avondje bij vrienden.

de slimste mens ter wereld spel

Het principe van De Slimste Mens ter Wereld is in de pocket-uitvoering niet anders dan in het originele bordspel én in het spel dat je kent van tv natuurlijk: zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden en een klein beetje tactisch spelen. Alle bekende spellen komen terug: je begint met de 3-6-9 ronde, waarbij elk derde goede antwoord seconden oplevert die je in de rest van het spel hard nodig hebt. Hopen dat je alle vragen goed hebt of dat je tegenspelers precies op de voor jou juiste momenten een vraag verkeerd beantwoorden dus! Ook de Open Deur ronde kan je extra seconden opleveren, als je tenminste genoeg kennis in huis hebt. Via ronde 3, De Puzzel (met behulp van de twaalf trefwoorden op het kaartje de drie sleutelwoorden weten te raden) kom je aan in de laatste ronde voor de finale, Ingelijst.

De twee spelers die na deze ronde de meeste seconden over hebben spelen samen de finale, waarin het zaak is om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven, want dit kost je tegenstander kostbare seconden. Wie alle seconden van zijn tegenstander weet weg te spelen is de winnaar, en de slimste mens van dit spel.

De Mol

Net als bij De Slimste Mens ter Wereld is ook De Mol in pocket-uitvoering een compacte versie van het originele bordspel. Natuurlijk is het verloop van dit spel minder 1 op 1 gekopieerd als je kijkt naar het tv-programma, maar je doel blijft hetzelfde: de mol opsporen.

de mol spel

Naast de inhoud van het spel heb je ook een smartphone of tablet nodig om De Mol te kunnen spelen, zorg dus dat je deze bij de hand hebt. Het doel van het spel is om binnen 45 minuten een codewoord te vinden, de letters hiervoor kun je verdienen door vragen goed te beantwoorden. Maar let op: 1 van de spelers is de mol, en zal er alles aan doen om dit te verhinderen…

Beide pocket-uitvoeringen kosten €14,99 per stuk, en zijn te spelen met 3 of meer spelers (in het geval van De Mol maximaal 6). Ben jij juist op zoek naar een spel dat je met zijn tweetjes kan spelen, bijvoorbeeld met je partner? Ook daar hebben we aan gedacht!

Met zijn tweetjes

Veel bordspelen zijn geschikt voor 3 of meer spelers, maar dit komt niet altijd goed uit. Misschien vind je het wel leuk om alleen met je partner een spel te spelen, en wil je niet altijd op zoek naar andere mensen die daarbij aanschuiven. Ook voor jou is er goed nieuws: er is ook een 2 players edition van Escape Room The Game!

escape room the game

De 2 players edition vind je, net als de eerder genoemde spellen, in een compacte uitvoering, zodat je hem ook makkelijk mee kunt nemen. Het spel is geschikt voor 16 jaar en ouder, al zullen sommige kinderen vanaf pakweg 13 jaar het ook met plezier spelen. Naast de twee echte escape rooms in de doos, Prison Island en Mad House, vind je ook een wat korter introductiespel in de doos, Kidnapped. Dit spel duurt 15 minuten en is handig om vooraf te spelen, zodat je weet wat de bedoeling zo’n beetje is.

escape room the game

Bijzonder aan een escape room is dat je maar 1 kans krijgt om eruit te komen. Dat geldt ook voor dit spel: je kan het slechts 1 keer spelen. Kies dus een goed moment uit, en ga er vol voor. Al is de spanning tijdens het spelen minder hoog dan wanneer je in een echte escape room zit, je zit tenslotte niet opgesloten, voelt het door de tijdsdruk en de wil om het op te lossen en te ‘ontsnappen’ wel bijna hetzelfde. Zeker als je een beetje fanatiek bent aangelegd! Goed samenwerken en communiceren zijn belangrijk, zeker nu je maar met zijn tweetjes bent. De opdrachten zijn pittig, maar niet onmogelijk. Wel belangrijk: lees vooraf goed de spelregels, zodat je tijdens het spelen geen kostbare tijd verliest.