Kids

GoldieBlox: stoer speelgoed voor meisjes

GoldieBlox

Een blond poppetje dat meisjes enthousiast maakt over techniek? Maak kennis met GoldieBlox!

GoldieBlox

Echt innovatief speelgoed? We komen het helaas een stuk minder vaak tegen dan we zouden willen. GoldieBlox vormt daarop een meer dan welkome uitzondering!

Wat is GoldieBlox? Of beter gezegd: wie is Goldie Blox? Goldie is een meisje zoals alle anderen. Ze heeft lang blond haar, houdt van roze en andere ‘echte meisjesdingen’. Maar Goldie is ook nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar hoe de dingen om haar heen werken. Techniek!

Met haar kleurrijke speelsets brengt zij dit enthousiasme over op andere meisjes.

GoldieBlox

Techniek?

Ehm, speelsets voor meisjes vanaf 4 jaar die draaien om techniek? Wees gerust, er worden geen elektriciteitskabels aangelegd, er wordt niet gesoldeerd en ook dieselmotoren hoeven de meiden nog niet in elkaar te zetten. Nee, we hebben het hier over de basics. Dingen die de meeste mensen niet eens als techniek zullen herkennen.

Voorbeeld? Zelf een zip line maken! Hoe moet je het touw spannen zodat Goldie erover heen kan roetsjen? Het concept wordt uitgewerkt in een leuke speelset met daarin naast Goldie alles wat je kind nodig heeft om aan de slag te gaan. Met een beetje hulp van Goldie, die in een vrolijk boekje precies vertelt wat je kind moet doen (maar dan wel op zo’n manier dat je kind er zelf nog een beetje over na moet denken, het moet ook weer niet te simpel worden!), en bij de allerjongsten misschien ook wat van papa of mama.

Ook leuk: de set waarin je met behulp van een lint al Goldies vrienden rondjes kunt laten draaien. Goldie leert je de basics, maar daagt je ook uit om zelf een stapje verder te gaan, nieuwe patronen te maken en nieuwe technieken te ontdekken.

Echte techniek voor echte meisjes

Het meeste technische speelgoed is gericht op jongens, terwijl meisjes volop keuze hebben qua poppen. GoldieBlox combineert die twee: een leuk popje (waarmee je ook best ‘los’ kunt spelen), en de hersenen laten kraken terwijl je iets moois bouwt, of spannends ontdekt.

GoldieBlox

GoldieBlox werd ontwikkeld door een vrouwelijke ingenieur, Debbie Sterling, die met Goldie een nieuw rolmodel wil neerzetten voor meisjes. Waarom zouden meisjes al spelend wel leren om haren te kammen en kleding te combineren, maar niet spelenderwijs zaken als zwaartekracht en hefboomwerking leren kennen? Haar hoop is dat door constructiespeelgoed toegankelijker te maken voor meisjes, er ook meer meisjes voor een technisch beroep zullen kiezen. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het een optie is. Eentje die zij nu te vaak over het hoofd zien.

In het buitenland heeft Goldie al heel wat prijzen gewonnen als het gaat om educatief speelgoed. Wij zijn ervan overtuigd dat deze slimme dame ook in Nederland snel veel fans zal krijgen, ons heeft ze in ieder geval overtuigd. Move over Barbie, het is tijd voor Goldie!