Kids

Wat doen jouw kinderen deze vakantie?

Ze zijn nog steeds volop bezig: de zomervakanties. De tijd waarin je kinderen even helemaal niks hoeven… en zich met een beetje pech al binnen twee dagen vervelen. Maar niet met deze tips!

Lezen!

De zomervakantie is het ideale moment voor je kind om eens lekker relaxed een boek te lezen. Alle tijd, en geen druk van een boekenbeurt die af moet. Heerlijk thuis op de bank, in de auto of op de vakantiebestemming, een boek is altijd goed. En als je het ons vraagt ook veel ontspannender dan een beeldschermpje: lezen prikkelt de fantasie, maar geeft je hersenen tegelijk de broodnodige rust.

Hebben we tips? Natuurlijk! Timo en de oppasninja krijgen koninklijk bezoek is het tweede deel in de oppasninja serie, maar valt ook prima los te lezen. Ideaal voor kinderen die houden van boeken die zich afspelen in de ‘echte wereld’, waarin dingen gebeuren die héél bijzonder zijn. Wie heeft er nu een echte ninja als oppas, die ook nog eens de kroonprinses blijkt te kennen? En dat niet alleen: zij staat op een dag zomaar op de stoep! Het wordt een heel bijzondere dag, maar of de koning er zo blij mee is?

Houdt je kind van boeken die zich op school afspelen, en wil het daar zelfs in de vakantie graag over lezen? Dan zijn de boeken van Jacques Vriens echte aanraders. Jacques Vriens werkte zelf jarenlang op scholen, en dat merk je in zijn boeken: hij weet waar hij het over heeft. In ‘Groep zeven slaat terug’ draait het om een groep zeven waarin het allemaal niet zo gesmeerd loopt: volop ruzie en pesterijen, en een inval-leraar die daar niks aan kan doen. Maar als het bij 1 meisje thuis uit de hand lijkt te lopen blijkt de groep hechter dan gedacht.

mouthguard challenge

Spelen mag natuurlijk ook

Natuurlijk hoeft je kind niet alleen maar te lezen in de vakantie, een spelletje mag ook niet ontbreken. Onze favoriet deze zomer is Mouthguard Challenge. Misschien ken je het spel wel: met speciale mondklemmen in moet je allerlei opdrachten uitvoeren. Dingen die normaal echt niet lastig zijn, maar probeer jij maar eens te fluisteren, blazen of drinken terwijl je mond opeengeklemd is! In deze family edition vind je meer dan 200 opdrachten en zes mondklemmen: drie voor volwassenen en drie voor kinderen. Om deze zomer met het hele gezin lekker de slappe lach van te krijgen!

Is jouw kind dol op puzzelen? Bekijk dan eens de puzzels van Lobbes. Puzzels zijn als je het ons vraagt ideaal voor vakanties: kinderen zijn er even zoet mee, en hun hersenen blijven een beetje in beweging.

Back to school

Tja, de vakanties zijn nog volop bezig, maar er komt een moment dat je ook weer aan het nieuwe schooljaar moet gaan denken. Het ene kind kan niet wachten tot de nieuwe agenda mag worden uitgezocht, en ook schriften, kaftpapier en andere schoolspullen worden zorgvuldig geselecteerd. De ander ziet het kopen van schoolspullen als een noodzakelijk kwaad, waar zo min mogelijk vrije tijd aan moet worden besteed.

hema school

Hoe dan ook, schoolspullen dus: zeker kinderen die op de middelbare school zitten moeten ze voor het eind van de vakantie weer in huis hebben. Gelukkig is er volop keus, en liggen de winkels er al weken vol mee.

Deze leuke schoolspullen scoorden we bij de HEMA, waar ze dit jaar een enorm assortiment hebben in verschillende thema’s. Kinderen kunnen ervoor kiezen al hun spullen (van rugzak tot schrift) uit 1 serie te kiezen, maar natuurlijk kun je ook prima onderling combineren. Goed nieuws voor alle jeugdige fans van Beautynezz: Joy heeft niet alleen een eigen schoolagenda, maar zelfs een complete schoollijn ontworpen dit jaar!