Kids Speelgoed

Dokter Prik: jouw kind in de weer met een injectiespuit

Dokter Prik

Een spel voor kinderen vanaf 6 jaar, waar een injectiespuit bij zit? Klinkt levensgevaarlijk, maar Dokter Prik is eigenlijk hartstikke grappig.

Dokter Prik

Doktertje spelen is de favoriete hobby van heel wat kinderen, of dat nu in de vorm van een spel of aan de hand van een dokterskoffertje gaat. Je hebt zelf als kind misschien wel levensgevaarlijke operaties uitgevoerd als spel, waarbij er een oorverdovend lawaai losbrak als je de patiënt verkeerd behandelde.

Dokter Prik is iets minder rigoureus: dit keer gaan de kinderen niet opereren, maar wel met een injectiespuit aan de slag. De lol wordt er niet minder om!

Prikken maar!

Centraal in het spel staat een hele grote, vrolijke injectiespuit. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en wordt met minimaal 3 personen gespeeld. Zeker bij jonge kinderen is het handig om als ouder in de buurt te blijven, en vooraf duidelijke afspraken te maken over het gebruik van de injectiespuit. Natuurlijk is deze niet scherp, maar toch is het niet de bedoeling om hem op het gezicht of zeker de ogen van iemand anders te richten.

Dokter Prik

Met de spuit kun je virussen te lijf gaan. Welk virus dat is, en waar het in je lijf zit, lees je op een kaartje. Dit kaartje komt uiteindelijk bij een speler terecht, die hiermee de drager van het virus wordt. Een andere speler mag hierna de injectiespuit tegen het zieke lichaamsdeel. Gaat de spuit af, dan heeft de speler die de spuit hanteerde gewonnen. Zo niet, dan is hij of zij de volgende die een virusje oploopt…

Dokter Prik

Simpel

Spellen voor jonge kinderen moeten niet te veel spelregels hebben, en dat is bij Dokter Prik gelukkig ook niet het geval. Al met al draait het om de grote spuit, en de spanning of deze af zal gaan. Het spel biedt op deze manier ook mogelijkheden voor kinderen om hun eigen regels te maken, en het bijvoorbeeld simpelweg te houden bij het op elkaar ‘injecteren’ en zien of de spuit af gaat. Ook prima, spellen waarbij je zelf je eigen creativiteit kan gebruiken zijn tenslotte het leukst.

Dokter Prik kost €15,99.