Kids

Dodgeball: ben jij behendig genoeg?

Dodgeball

Bloedfanatiek als het om spelletjes gaat? Dan wordt Dodgeball vast heel gezellig…

Dodgeball

Winnen. Daar draait het om. Maar dat is verdorie zo makkelijk nog niet! Een fanatiek spelletje Dodgeball kun je maar beter niet onderschatten: voor je het weet vliegen de balletjes door de kamer!

Dat gezegd hebbende: Dodgeball is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Nadenken, opletten, behendigheid. Alles komt samen in dit slim bedachte spel, dat ook voor volwassenen nog een behoorlijke uitdaging is.

Boem is af

Dodgeball bestaat eigenlijk uit twee spellen tegelijk. Enerzijds moet je de rode balletjes die je op een soort standaard in je hand houdt van het bakje naar het stokje verplaatsen. Niet al te ingewikkeld. Maar… ondertussen loopt er nog een heel ander spel. Je Dodgeball speler, herkenbaar aan zijn hoofd dat lijkt op een pingpongbal, draait rond op de basis. De basis waar ook een balkenwerper op staat, die maar wat graag jouw poppetje ervan af wil meppen. Dat voorkom je door de hefboom waar dat poppetje op staat steeds op tijd naar beneden te duwen.

Dodgeball

Ook best te doen, toch? Het probleem is alleen dat je die standaard met rode balletjes continue in je hand moet houden. Je hebt dus maar 1 hand vrij om je pinpongbalhoofd veilig te houden. En ondertussen wordt er ook nog van je verwacht dat je die rode balletjes dus op die standaard weet te plaatsen.

Stress!

Wij probeerden Dodgeball natuurlijk zelf uit, en schoten behoorlijk in de stress. Dan weer werden we van de basis gemept, dan weer lieten we de standaard met rode balletjes los. Aargh! Gelukkig kun je kiezen uit een snelle of een langzame stand, om een beetje te kunnen oefenen.

Leuk is dat Dodgeball écht een intensief spel is. Je koppie erbij houden, twee dingen tegelijk doen: zowel voor kinderen als volwassenen best lastig, en daardoor zo spannend. Wij zijn fan!