Kids Speelgoed

Disney Guess the Film: wie herkent de film?

Disney Guess the Film

Ken jij alle Disney-films uit je hoofd? Dan is Disney Guess the Film jouw spel!

Disney Guess the Film

Disney Guess the Film (of: Raad de Film) is eigenlijk bedoeld voor kinderen, vermoeden we. Maar stiekem vinden we het zelf ook heel leuk om te spelen, en met ons vast vele anderen.

Wat is de bedoeling? Heel simpel. In de verpakking vind je maar liefst 100 fragmenten uit Disney-films, vastgelegd op een kaart. Kun jij aan de hand van dit ene beeld zeggen uit welke film het komt?

Makkie! Klopt. Daarom is het ook iets moeilijker gemaakt. Je schuift de kaart eerst in de kaartenhouder, met de luikjes dicht. De luikjes hebben verschillende kleuren, en een gooi met de dobbelsteen beslist welke kleur vakje jij mag openen.

Disney Guess the Film

Best lastig!

Het valt niet altijd mee om de film ‘door de luikjes’ heen te raden. Soms heb je geluk, en blijkt achter het geopende vakje het gezicht van één van de zeven dwergen verstopt te zitten. Maar vaker zul je een beeld zien waar je weinig mee kan. Benen, een tafel, blauwe lucht. Tja, uit welke film komt dat?

De echte kenners, mensen die alle Disney-films gezien hebben, zijn tijdens het spelen natuurlijk enorm in het voordeel. In ons geval viel het op dat de volwassenen vooral de klassieker in een handomdraai raadden, terwijl de kinderen moeiteloos de nieuwste films herkenden. Zo maakt iedereen kans op de zege, die je bereikt als je vier films als eerste hebt herkend.

Disney Guess the Film is een fijn spel voor gezellige avonden. Het gebeurt niet heel vaak, maar dit is nu eens een spel dat écht voor alle leeftijden (goed, boven de vier jaar dan) geschikt is. Leuk!