Interieur

Wat een fauteuil kan doen!

De snelste manier om je woonkamer een heel andere look te geven? Een opvallende fauteuil!

Altijd handig

Een extra zitplaats in je woonkamer? Altijd handig! Bijna iedereen heeft wel een hoekje over in de kamer, waar weinig anders gebeurt dan stof verzamelen. Dit is de perfecte plaats om niet alleen een extra zitplaats, maar ook een opvallend accent aan te brengen.

Een fauteuil doet het prima in ‘verdomhoekjes’. Je creëert op deze manier een losse zitplaats, ideaal om je even op terug te trekken met een fijn boek. En als je hem, net als wij, toevallig tegen de verwarming aan kunt plaatsen, heb je ook meteen je favoriete hoekje om weg te kruipen op een koude winteravond gecreëerd.

Opvallen mag!

Waar je de kleuren van je overige meubels misschien graag een beetje neutraal houdt, kun je met een fauteuil juist lekker los gaan. Durf te kiezen voor een kleur of model dat afwijkt van de overige kleuren en vormen in de rest van je kamer! Een interieur wordt extra mooi, en helemaal ‘jou’ als je er iets opvallends in durft neer te zetten.

Voorbeelden? Genoeg! Denk bijvoorbeeld aan deze fijne oranje stoel. We vonden hem bij meubelwinkel Emob. Een bankstel in deze kleur zul je misschien niet snel kopen, uit angst dat die wel érg sfeerbepalend wordt, en je je dure aankoop misschien snel weer zat bent. Bij een fauteuil is dit veel minder snel een probleem. Ten eerste ligt de aanschafprijs een stuk lager dan die van een bankstel (ben je hem dus binnen een jaar of twee zat is dat veel minder erg), maar ook vormt een fauteuil natuurlijk een minder prominent onderdeel van je woonkamer.

Durf je het al aan om te experimenteren? Dan hebben we nog een leuke tip. Wat vind je van dit gele exemplaar? Wij zijn er stiekem verliefd op; wie wil er nu niet het hele jaar door een zonnetje in huis hebben?

Liever wat minder opvallend?

Ben je wel op zoek naar een fauteuil, maar hebben we je niet kunnen overtuigen om te gaan voor een knalkleur? Geen nood, ook dan heb je nog volop keuze. Kies bijvoorbeeld voor ingetogen bordeaux-rood, in een model dat werkelijk binnen ieder interieur past. Deze stoel heet ‘Charlie’ en kost maar 99,- bij Emob, waar we trouwens nog veel meer leuks voor in de woonkamer tegenkwamen.  Dus mocht je na de aanschaf van een nieuwe fauteuil de smaak te pakken hebben…

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Emob.