Interieur

Wat doe jij met al je foto’s?

We zijn het in de afgelopen jaren bijna allemaal veel meer gaan doen: fotograferen. Nu dat op onze telefoons zo gemakkelijk gaat, maken we vrijwel iedere dag wel ergens een foto van, soms zelfs heel wat meer dan één. Maar wat doen we er vervolgens mee, behalve ze dan op ons toestel laten staan?

Inplakken is verleden tijd

Vroeger gingen we heel anders om met foto’s dan nu. We maakten ze een stuk bewuster, want een fotorolletje kostte geld, net als het ontwikkelen en afdrukken ervan. Op vakantie nam je een rolletje van 24 mee, misschien 36, maar meer meestal niet. Je maakte daardoor ook zeker geen talloze foto’s zodat er altijd wel een goede tussen zat. Nee, één keer klikken, en vervolgens dagen of weken wachten tot je foto’s afgedrukt werden, en je het resultaat kon zien.

Dat had iets romantisch, het na je vakantie wegbrengen van je fotorolletje en ophalen van je foto’s was altijd een beetje spannend, maar kon soms ook teleurstellingen met zich meebrengen. Bleek die mooie foto van het strand overbelicht te zijn, of de foto van je nieuwe vakantievrienden mislukt. Gaan je herinneringen…

Tegenwoordig fotograferen we ons suf, en komen we rustig met honderden foto’s thuis. Ze af laten drukken en netjes in een album plakken, dat doet bijna niemand meer. Maar wat kun je dan wel doen met al die foto’s? Ze alleen maar digitaal bewaren en vergeten dat je ze hebt, dat is behoorlijk zonde!

Maak er iets bijzonders van

Met zoveel foto’s, zitten er altijd wel een paar tussen die perfect gelukt zijn of je direct dierbaar zijn. Zonde om die alleen maar op je telefoon of camera te bewaren, terwijl je er zoveel leuks mee kan doen. Je kunt ze bijvoorbeeld laten afdrukken op spullen die je regelmatig gebruikt, denk aan een koffiemok bedrukken. Dan zie je je mooie foto iedere dag voorbijkomen, leuk toch?

Ook een foto aan de muur is natuurlijk altijd een goed idee. Wees daarbij niet bang om flink te knallen, juist hele grote foto’s doen het prachtig aan een wand. Kies, zoals wij deden, twee mooie exemplaren uit en hang deze als canvas naast of onder elkaar, voor een duidelijk statement. Of ga nog een stapje verder, en tover een hele wand, of een groot deel ervan om in een foto. Dat doe je heel gemakkelijk met fotobehang, succes gegarandeerd. Het resultaat valt zeker lekker op, en brengt je mooie foto helemaal tot leven. Kun jij ook niet wachten om je mooiste foto in je kamer te showen? Met Fotocadeau.nl kun je een fotowand maken.